Apple passeert Samsung bij maken nieuwe processor


Geruchten dat Apple Samsung passeert bij het maken van de processor van nieuwe smartphones en tablets lijken waarheid te worden. We berichtten hier al eerder over. Nu bevestigen meer bronnen het verhaal.

Samsung maakt de processor die in de iPhone 4 gebruikt wordt, maar wordt nu vervangen door TSMC, een bedrijf uit Taiwan. Reden voor de overstap zouden de slepende juridische conflicten tussen Apple en Samsung zijn. De bedrijven hebben op dit moment een bijzondere verhouding; terwijl juristen van Apple en Samsung de concurrent betichten van het doen van inbreuk op patenten, is Samsung een belangrijke leverancier.

2011226 3 inch sic wafer

Apple is liever niet afhankelijk van een leverancier die tegelijkertijd een grote concurrent is, en laat nieuwe processoren daarom liever maken door een bedrijf dat geen eigen belang op de smartphonemarkt heeft. Volgens Digitimes zijn de contracten voor het maken van de A6-processor, die te vinden zal zijn in de iPhone 6 en iPad 3, al getekend. De iPhone 5 krijgt waarschijnlijk wel een processor die door Samsung wordt gemaakt.

Bron: Digitimes.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel