Nieuwe CTO Nokia werkt vanuit Silicon Valley


Henry Tirri, de nieuwe technische topman van Nokia, zal kantoor houden in de VS, en niet in de Nokia's thuisland Finland. Dat werd bekend bij de presentatie van Henry Tirri als CTO. Hij volgt Rich Green op, die slechts een jaar CTO was.

Nokia's banden met Finland worden zwakker onder het bewind van Stephen Elop. De Canadees, die voorheen voor Microsoft werkte, koos al voor het Amerikaanse Windows Phone, in plaats van het in eigen huis ontwikkelde Symbian. Dit bracht hem in aanvaring met Rich Green, die als technische topman met lede ogen aanzag hoe zijn afdeling gepasseerd werd bij het ontwikkelen van software. Officeel is de reden van de breuk tussen Green en Nokia overigens nooit bekend gemaakt. Green ging om persoonlijke redenen met verlof, maar keerde nooit terug.

600 henry tirri

Tirri functioneerde al enige tijd als interim-CTO. Hij krijgt zijn functie in roerige tijden. Nokia ondergaat onder het bewind van Elop forse veranderingen. De complete ontwikkelafdeling van Symbian werd van de hand gedaan, na de keuze voor Windows Phone als OS voor toekomstige topmodellen. Naar verwachting liggen de eerste Nokia's met Windows Phone in de eerste maanden van 2012 in de winkel. De presentatie van de toestellen wordt nog dit jaar verwacht.

Bron: Phonearena.com



Praat mee over dit artikel