Huawei en camerafabrikant Leica zetten onderzoekscentrum op

Max Berek-lab moet beeldkwaliteit verbeteren en VR-producten opleveren


Huawei verraste met de introductie van de P9 vanwege z'n dubbele Leica-camera die door de kleuren- en zwart-wit-camera extra scherpe foto's wist te schieten. Beide bedrijven zetten hun samenwerking voort en bouwen samen een R&D lab.

Nu moet de rol van Leica bij het tot stand komen van de P9 en de P9 Plus niet overschatten, naar verluidt heeft het alleen haar naam aan de toestellen verbonden. Dat kan wel eens heel anders zijn bij toekomstige Huawei-producten want beide bedrijven zetten nu samen een onderzoekscentrum op in Wetzlar, Duitsland. Het werk van het 'Max Berek Innovation Lab' zal de kwaliteit van foto en video in mobiele telefoons moeten verbeteren.

Andreas Kaufmann en Ren Zhengfei
En met deze krabbel is het Max Berek Innovation Lab officieel

Het onderzoekslab zal niet alleen werken aan optische systemen voor mobiele telefoons maar ook werken aan softwarematige technologieën om de beeldkwaliteit te verbeteren. Zoals Sony-telefoons maar al te vaak hebben bewezen gaat het niet alleen om het hebben van een goede camera, ook de achterliggende software is van essentieel belang. Dat laatste is de reden waarom iPhones zulke goede foto's maken ondanks het niet altijd hebben van de beste lenzen. Het lab zal zich daarnaast bezighouden met virtual reality (VR) en augmented reality (AR). Hieruit valt af te leiden dat Huawei serieus werk maakt van een Daydream-telefoon. Huawei had al toegezegd te werken aan Google's Daydream-project dat gezien mag worden als VR-platform.


Prijsvergelijker Huawei P9

Toon alle aanbiedingen van de Huawei P9


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel