Update HTC Edge Sense voegt nieuwe knijpmogelijkheden U11 toe


HTC kondigde halverwege 2017 de U11 aan met z'n knijpbare zijkanten. Een unieke en op het oog geinige eigenschap maar met weinig toegevoegde waarde zo bleek al snel uit de eerste reviews. Dankzij een nieuwe update wordt dat mogelijk heel anders.

De update die HTC momenteel aan Edge Sense aan het uitrollen is stelt gebruikers van een U11 in staat om zelf snelkoppelingen te maken. Zo wordt het binnen apps mogelijk om acties aan knijpbewegingen te koppelen. Hierdoor wordt de bruikbaarheid van Edge Sense een stuk groter. Je kunt een knijpbeweging koppelen aan een enkele klik ergens op het scherm of aan een dubbele. Deze nieuwe mogelijkheid lijkt veelbelovend en zou onze kijk op Edge Sense wel eens kunnen veranderen.

HTC Edge Sense via The Verge
Afbeelding: The Verge

Momenteel werkt de knijpfunctie alleen op de HTC U11 en diens Dual SIM-broertje de U11 Dual SIM. Het gerucht gaat dat ook de opvolger van de Google Pixel met de knijptechnologie wordt uitgerust. Niet geheel toevallig wordt HTC genoemd als fabrikant van de Pixel 2. De functies binnen Edge Sense worden dan hoogstwaarschijnlijk gekopieerd naar Android en het geeft alvast een kijk op de toekomstige mogelijkheden. Of ook nieuwe HTC-telefoons met een knijpbare zijkant worden uitgerust is afwachten. Er bestaat een mogelijkheid dat HTC nog voor het jaar wordt overgenomen door Google. Nu datzelfde Google interesse heeft getoond in Edge Sense betekent dat de knijp-feature mogelijk toch een toekomst heeft.


Prijsvergelijker HTC U11

Toon alle aanbiedingen van de HTC U11


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel