Keramieken Xiaomi Mi MIX 2 zonder schermranden officieel


Xiaomi heeft wederom een smartphone waarvan vrijwel de hele voorkant uit scherm bestaat aangekondigd. De Mi MIX 2 bestaat grotendeels uit keramiek en krijgt een 5,99 inch scherm met 18:9 verhouding. Er komt ook een Special Edition-uitvoering waarvan de volledige behuizing uit keramiek bestaat.

Xiaomi was één van de eerste fabrikanten die een telefoon toonde waarvan nagenoeg de hele voorzijde uit scherm bestond. Dat was in 2016. De opvolger, de Mi MIX 2 kent een 12% kleinere 'kin' onderaan waarin onder andere de selfiecamera verwerkt zit. De overige sensoren en de luidspreker zijn "verborgen", aldus Xiaomi. De behuizing bestaat uit een rand van aluminium met een keramieken achterkant. Voor wie helemaal een keramieken telefoon wil geeft Xiaomi de Mi MIX 2 Special Edition uit. Volgens het bedrijf duurt het daarvan 7 dagen om een exemplaar te maken.

Xiaomi Mi MIX 2

Xiaomi maakt achterop gebruik van een enkele Sony IMX386-camera met optische beeldstabilisatie. Zonder resolutie te noemen gaat het vermoedelijk om een 12 megapixel exemplaar met extra grote 1,25 µm pixels. De camera krijgt ondersteuning van een dubbele LED-flitser in verschillende kleuren voor natuurgetrouwe opnames. Daar net onder vinden we een ronde vingerafdrukscanner. Wat we niet terugvinden is een aansluiting voor je koptelefoon. Dat zal draadloos moeten of via de USB-C poort onderop. Binnenin zit verder nog een Snapdragon 835-processor van Qualcomm met maar liefst 6 GB aan werkgeheugen. Er komen uitvoeringen van 64, 128 en 256 GB aan opslag. De Special Edition-uitvoering komt in het zwart en wit op de markt. Waar precies is zoals vaker bij Xiaomi niet helemaal duidelijk. Als het toestel hier al uit komt dan zal het via een import-kanaal komen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel