Sony Georgië lekt Xperia Z5 Premium met 4K-scherm


Sony Georgië heeft op haar Facebook-pagina een bericht geplaatst waarin wordt vooruitgeblikt naar de IFA-beurs. Hier zal Sony de Xperia Z5, Z5 Compact en dus mogelijk ook de Z5 Premium aankondigen. Die laatste krijgt een extra hoge schermresolutie.

Want ze zijn zo vriendelijk geweest om een aantal specificaties te vermelden. Zo krijgt de 5,2 inch grote Xperia Z5 een ietwat teleurstellende Full HD-resolutie. Het kan nog erger; de Z5 Compact moet het doen met 'slechts' 720p HD op een paneel van 4,6 inch. Er is ook een 5,5 inch grote Xperia Z5 Premium en die valt juist weer de hele andere kant op. Die krijgt volgens de Georgiërs een 4K-paneel oftewel 2160p. Eerder werd nog de naam Xperia Z5+ gebruikt voor dit toestel.

Sony Be Part Of It

Dat is het hoogste aantal pixels wat een fabrikant ooit in een telefoon stopte. Het roept bij ons direct vraagtekens op. Waarom zou Sony niet gewoon een Quad HD-paneel toepassen? En hoe aannemelijk klinkt het om een telefoonscherm te hebben met een PPI boven de 800? Quad HD-schermen zitten nu al op een enorm hoge 575. Sony past verder een 23 megapixel camera toe met IMX230-sensor. Die biedt ondersteuning voor phase detectie autofocus op 192 verschillende punten. Die zagen we ook in de Xperia M5 terug en kan in 0,1 seconde scherp stellen. De lens heeft een aperture van f/1.8 en een vingerafdrukscanner ontbreekt niet. Dat belooft dus wat.

Bron: Facebook.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel