Persfoto’s Sony Xperia Z5 bevestigen nieuwe 23 megapixel camera


Inmiddels houden we al rekening met een Sony Xperia Z5 (en aanverwanten) tijdens de IFA-beurs in Berlijn. Sony heeft er zelf al genoeg over naar buiten gebracht. En zo ook deze keer weer. Ditmaal ligt de nadruk op de nieuwe cameramodule.

Want de Xperia Z5 krijgt een nieuw type camera van 23 megapixel groot. Deze Exmor RS-sensor meet 1/2,3 inch en beschikt hoogstwaarschijnlijk over het nieuwe hybride autofocus systeem. Hierbij wordt contrast detection gecombineerd met phase detection om een extra snelle autofocus te krijgen. We zagen het al eerder op de Xperia M5.

Sony Xperia Z5 cameraSony Xperia Z5 achterkantSony Xperia Z5 OmniBalance

Nu gaf Sony eerder al aan dat er een Xperia-telefoon aan zat te komen met verbeterde autofocus dus dat strookt met deze informatie. Bij het ontwerp van de Z5 lijkt Sony wederom gebruik te hebben gemaakt van de OmniBalance-stijl. Dat zal voor sommigen als teleurstelling komen omdat het alweer wat gedateerd overkomt. Qua specificaties bestaan er nog wat onduidelijkheden. Met name over de schermresolutie van het 5,2 inch grote scherm. Of Sony nu Full HD of Quad HD toepast zal 2 september moeten blijken. Dan kondigt Sony deze waterdichte Xperia Z5 aan, mogelijk samen met de Z5 Compact en Z5 Premium.

Bron: Xperiablog.net


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel