HTC ontslaat nog eens 1500 medewerkers


Binnenkort zal HTC nog eens afscheid nemen van 1500 medewerkers. De maatregel is nodig om het hoofd boven water te houden. Het bedrijf schrijft al lange tijd op rij rode cijfers en een reorganisatie moet het tij keren.

Het werknemersbestand van HTC is de afgelopen jaren al flink gedaald. Sommigen zijn vrijwillig vertrokken maar het merendeel werd met dwingende hand de uitgang gewezen. In 2017 verkocht HTC nog een deel van de medewerkers aan Google die daar aan de volgende generatie Pixel-telefoons werkt. HTC richt zich steeds vaker nadrukkelijk op haar VR-producten al heeft het de telefoonmarkt nog niet definitief de rug toegekeerd.

HTC location
Van het ooit zo machtige HTC is nog maar weinig over

Misschien is dat laatste niet eens zo'n slecht idee; de HTC U12+ ontving niet uitsluitend lovende recensies en is qua prijs ook niet echt concurrerend met andere vlaggenschepen. Die slechte resultaten zien we terug in de winstcijfers. Het bedrijf wist sinds het eerste kwartaal van 2015 niet meer winst te maken. Dat houd je natuurlijk maar zo lang vol. Ook van de beurskoers is nog maar weinig meer over sinds de hoogtijdagen van 2011 toen het nog hoge ogen gooide met modellen zoals de Sensation en EVO 3D.

22% van totaal personeelsbestand

Een verlaging van 1500 werknemers klinkt voor een groot bedrijf als HTC misschien niet als veel; het is wel 22% van het totale werknemersbestand. Zo weinig is er dus nog maar over van het ooit gigantische bedrijf. De maatregel moet er volgens HTC wel voor zorgen dat het dit jaar eindelijk weer eens zwarte cijfers gaat schrijven. Iets dat ook wel nodig is na zoveel kwartaalverliezen op rij. Het is alleen de vraag of het kan overleven met zo weinig vet op de botten.


Prijsvergelijker HTC U12+

Toon alle aanbiedingen van de HTC U12+


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel