Samsung kondigt mogelijk camera voor Galaxy Note 9 aan


Samsung is naast telefoonfabrikant ook gewoon nog maker van componenten. Camerasensoren bijvoorbeeld. Vandaag kondigde het een nieuwe ISOCELL-sensor aan die we mogelijk gaan terugvinden in de Galaxy Note 9.

Samsung doet dit wel vaker; losse onderdelen aankondigen die we uiteindelijk in toekomstige vlaggenschepen gaan aantreffen. De nu aangekondigde ISOCELL Plus-sensor moet meer licht opvangen dan traditionele CMOS-sensoren. Dit moet scherpere, heldere en kleurrijke foto's opleveren. Altijd handig in donkere situaties.

Samsung ISOCELL Plus

De werking van de nieuwe ISOCELL Plus-sensor is wat technisch maar het komt er op neer dat pixels minder ruis ervaren van omliggende pixels door een betere afscheiding. Samsung zou in plaats van metaal nu een ander soort materiaal van Fujifilm gebruiken, zonder te zeggen welk materiaal dat precies is. Het resultaat is een 15 procent verbeterde lichtgevoeligheid van de sensor. In Samsung's persbericht staat te lezen dat de techniek uitermate geschikt is voor hoge resolutie camera's van boven de 20 megapixel. Mogelijk is dit een hint naar de toekomstige Galaxy Note 9. Nu blijft de huidige Note 9 steken op 12,2 megapixel. We weten intussen dat het simpelweg verhogen van het aantal megapixels geen garanties voor de uiteindelijke fotokwaliteit oplevert maar misschien heeft Samsung wel een aparte verrassing voor ons in petto.

Exit Sony?

Overigens past Samsung vaak naast haar eigen ISOCELL-sensoren ook exemplaren van Sony toe in haar vlaggenschepen. Het kwaliteitsverschil tussen beiden is zeer klein. Die mix is wat verwarrend want het is vooraf niet te zeggen welke camerasensor jouw Galaxy heeft. De reden waarom Samsung dit doet is overigens simpel; het kan niet genoeg exemplaren maken om aan de vraag te voldoen. In plaats van nee te verkopen kopen ze ook aangepaste sensoren bij Sony in. Het lijkt ook bij de Galaxy Note 9 voor de hand te liggen dat het bij Sony moet inkopen.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Note 9
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
Blue Refurbished
€ 217,99 € 221,98   Bekijk
bol.com Partner
128 GB Black
€ 328,00 € 328,00   Bekijk
Amazon
512 GB Black
€ 699,00 € 699,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Note 9


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Note 8
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Gold
€ 749,95 € 749,95   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Note 8


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel