Apple AirPower draadloze lader komt mogelijk in september uit

Precies een jaar na z'n introductie


Apple's eerste draadloze lader, de AirPower, komt mogelijk ergens in september 2018 uit. Apple heeft duidelijk z'n tijd genomen want het kondigde de draadloze mat al aan op 12 september 2017, gelijktijdig met de iPhone X en iPhone 8/8 Plus. Wat

Draadloze laders bestaan al veel langer en zijn bewezen technologie. Waarom het Apple dan zolang geduurd heeft om de mat in de schappen te krijgen is onbekend. Mogelijk liep het tegen problemen aan om meerdere apparaten tegelijkertijd draadloos op te laden en daarbij de mat niet over te verhitten. Het gaat de laatste tijd wel vaker mis met nieuwe aangekondigde producten. Ook de HomePod kwam later uit dan oorspronkelijk de bedoeling was.

Apple AirPower
De langverwachte Apple AirPower

De Apple iPhone X, iPhone 8 en 8 Plus zijn de eerste iPhones die draadloos op te laden zijn. Je kunt hiervoor nu al een Qi-compatible lader kopen. Apple's eerste eigen draadloze lader, de AirPower, zou oorspronkelijk "begin 2018" op de markt komen en tegelijkertijd meerdere Apple-producten op kunnen laden waaronder iPhones, Apple Watch en AirPods. Hoeveel de AirPower moet kosten is nog altijd niet bekend. Apple mag dan redelijk nieuw zijn op het gebied van draadloos laden, het lijkt wel hoge verwachtingen van de techniek te hebben. Volgens Bloomberg heeft Apple enige tijd overwogen de iPhone X helemaal niet met Lightning-poort uit te rusten zodat je het toestel alleen draadloos zou kunnen opladen. Als Apple al overweegt de fysieke Lightning-poort in te ruilen dan graag voor USB-C als wij het voor het zeggen hadden.


Prijsvergelijker Apple iPhone X
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Galaxus
Black
€ 15,90 € 18,89   Bekijk
Belsimpel
64 GB Silver Refurbished
€ 202,00 € 202,00   Bekijk
bol.com Partner
256 GB Silver
€ 525,00 € 525,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone X


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws