Samsung Galaxy Note 9 goedgekeurd, aankondiging aanstaande


Het Amerikaanse FCC het z'n goedkeuring gegeven aan de nog uit te brengen Galaxy Note 9 van Samsung. Het toestel is daarmee goedgekeurd om verkocht te worden in de Verenigde Staten. Hiermee staat een wereldwijde lancering nauwelijks nog iets in de weg.

Eerlijk is eerlijk; misschien slaan we nu wel een paar stappen over. De Note 9 is namelijk al op 20 april goedgekeurd; op moment van schrijven ruim twee maanden geleden. Dat lijkt wat vroeg voor een toestel dat op z'n vroegst in augustus wordt aangekondigd, mogelijk zelfs pas in september. Bovendien lijkt het ons wat sterk dat het ontwerp van de Galaxy Note 9 op 20 april al in beton gegoten is. Onlangs nog verscheen het gerucht dat Samsung laatste moment wijzigingen aan het toestel had aangebracht.

Samsung Note 9 FCC
FCC-goedkeuringsrapport voor de vermoedelijke Note 9

Dat moeten dan haast wel uiterlijke wijzigingen zijn geweest die voor deze FCC-goedkeuring geen bezwaar zouden opleveren. Interessant is dat de FCC melding maakt van liefst 3 uitvoeringen; de SM-N960F, de SM-N960F/DS en de SM-N960X. De eerste uitvoering zal in de VS en Europa verkocht gaan worden. Vrijwel alle Samsung modellen hier hebben de -F achter het typenummer staan. De DS variant is de Dual SIM-uitvoering en de X is vermoedelijk de Aziatische uitvoering. Dat Samsung deze ter goedkeuring aanbiedt aan de FCC lijkt een formaliteit, al ligt het voor de hand dat het ook de Dual SIM-uitvoering van de Samsung Galaxy Note 9 in de VS te koop zal aanbieden.

Specificaties Samsung Galaxy Note 9

Van de Note 9 weten we eigenlijk nog niet zo heel veel. Vreemd wat dat is jaren geleden wel eens anders geweest. Dat wil niet zeggen dat we niets weten over Samsung's nieuwe phablet. Zo lekte eerder al uit dat verwacht wordt dat Samsung gebruik zal maken van een grotere 4000 mAh batterij die snel draadloos opgeladen kan worden, verhuist de vingerafdrukscanner naar onder de camera en wordt er een bruine kleuruitvoering verwacht. Ook zou er iets speciaals zijn met de S-Pen, die krijgt extra functies. Wat daarmee precies bedoeld wordt is onduidelijk.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Note 9
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
Blue Refurbished
€ 217,99 € 221,98   Bekijk
bol.com Partner
128 GB Black
€ 328,00 € 328,00   Bekijk
Amazon
512 GB Black
€ 699,00 € 699,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Note 9


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel