Samsung komt met Android Go-toestel en dit zijn de specs


Samsung brengt tot op heden haar Android-telefoons uit met het eigen Grace UX, onderdeel van de Experience-firmware en opvolger van TouchWiz. Los van de twee Nexus-telefoons die Samsung voor Google uitbracht zijn er geen modellen met stock Android. Maar daar komt verandering in.

Want volgens de laatste geruchten werkt Samsung aan een Android Go-toestel. Deze speciaal uitgeklede versie van Android is specifiek bedoeld voor eenvoudig toestellen met lage specs en dus minder krachtige hardware. Ideaal voor opkomende markten waar je simpelweg het geld niet hebt om high-end flagships zoals de S9 te kopen. Android Go zorgt dat je toch een redelijk vlotte Android-gebruikservaring krijgt met een minder krachtige processor en weinig geheugen. Of de Galaxy J260F ook in Nederland of België uitkomt is alleen zeer de vraag. Momenteel brengt Samsung haar voordeligste instapmodellen hier al niet eens uit.

Samsung J260G Android Go
Een Samsung met Android Go

De nog naamloze Samsung Galaxy J260F lijkt getuige de -F aanduiding wel geschikt voor onze netwerken dus uitsluiten kunnen we het niet. Het toestel met z'n 5 inch scherm, 8 megapixel camera, 5 megapixel selfieschieter en 1,4 GHz quadcore Exynos-processor krijgt 1 GB aan werkgeheugen en 16 GB aan opslaggeheugen. De batterijcapaciteit is 2600 mAh. Mocht Samsung besluiten de J260F hier niet uit te brengen dan kun je toch nog in bezig komen van een voordelige Android Go-telefoon. Zo heeft Alcatel de 1X in het assortiment, General Mobile biedt de GM 8 Go aan, HMD Global brengt de Nokia 1 en Nokia 2.1 aan en Wiko gooit er met de Wiko Jerry 3, Lenny 5 en Tommy 3 een schepje bovenop. Prijzen lopen uiteen van 85 tot 119,99 euro. Onze schatting is dat de J260F hier ergens tussen zal zitten. We zullen in de gaten blijven houden of hij hier daadwerkelijk uit komt.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel