Voormalig topman Peter Chou weg bij HTC


Begin 2015 werd hij al vervangen door bestuursvoorzitter Cher Wang en nu is hij definitief weg bij HTC. Peter Chou stond echter aan de wieg van HTC en leidde het bedrijf zowel naar grote hoogtes als diepe dalen op de smartphonemarkt.

Nu blijkt echter dat Peter Chou echter al sinds augustus 2015 niet meer bij HTC werkzaam is maar bij Digital Domain dat gevestigd is in Hong Kong. Hij wordt nog wel ingehuurd door HTC als consultant. Vlak na z'n aftreden als topman zou Chou zich richten op nieuwe producten bij HTC. Daar kwam na slechts een paar maanden al een einde aan, zo blijkt nu.

Peter Chou
Peter Chou nog in z'n rol bij HTC

De Taiwanees Chou is één van de oprichter van HTC samen met Cher Wang en HT Cho. Het bedrijf werd in 1997 opgericht en de eerste producten kwamen uit onder naam Qtek. Later begon het bedrijf vooral onder eigen naam producten uit te brengen, in het begin vooral onder Windows Mobile later onder Android. Sinds 2004 was Chou de CEO van het bedrijf en met de eerste Android-smartphones werden grote successen gehaald. Het bedrijf mocht zelfs de eerste Android-smartphone produceren; de T-Mobile G1. Het wist die toppositie niet vast te houden terwijl het links en rechts werd ingehaald door opkomende merken en het tegelijkertijd flink last had van grootmachten Samsung en Apple. Ook de strategie rondom de One-modellen bleek slecht uit te vallen en de resultaten gingen onderuit. Begin 2015 werd hij daarop vervangen door mede-oprichter Cher Wang. Inmiddels zet HTC groots in op Virtual Reality met onder andere de Vive. Het vlaggenschip de HTC 10 heeft wat minder exposure gekregen zo lijkt.


Prijsvergelijker HTC 10

Toon alle aanbiedingen van de HTC 10


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel