Huawei werkt aan eigen besturingssysteem


Volgens bronnen bij The Information werkt Huawei aan een eigen besturingssysteem als alternatief voor Android. Het is goed mogelijk dat het OS nooit het daglicht zal zien, het is puur bedoeld als back-up strategie.

Huawei maakt voor haar vlaggenschepen zoals de P9 en de P9 Plus, net als veel andere leveranciers, gebruik van Android. Dat betekent goed samenwerken met Google en ook veel slikken wat vanuit Mountain View beslist wordt. Dat neemt bepaalde risico's met zich mee wat logischerwijs Huawei nu probeert af te dekken. Een eigen besturingssysteem zou hierin een oplossing zijn. Waarop dit OS gebaseerd zal zijn is niet helemaal duidelijk, wel heeft Huawei enkele oud-Nokia-medewerkers ingehuurd.

Huawei EMUI
Voorlopig moeten we het hier mee doen; Android met de Emotion UI

Nu heeft Nokia ervaring met Android maar ook met Linux-distributie MeeGo. Die eerste optie lijkt misschien wat gek maar Huawei zou er ook voor kunnen kiezen om van de open-source versie van Android gebruik te maken, iets wat OnePlus momenteel ook doet met haar OxygenOS. Dat lijkt meer voor de hand te liggen omdat er dan meteen een groot scala apps beschikbaar is. Zoals ze bij Microsoft weten kan het ontbreken van een levendig ecosysteem een platform maken of breken. Voorlopig hoeven we niet te vrezen dat toekomstige Huawei-modellen zonder Android uitkomen. Daarbij moeten we wel accepteren dat het haar eigen Emotion UI-schil bovenop legt, wat misschien momenteel wel het grootste bezwaar is.

(via)


Prijsvergelijker Huawei P9
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
Silver
€ 721,28 € 721,28   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Huawei P9


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel