HTC brengt One M9+ nu ook officieel in NL uit


Nadat het toestel al enige tijd hier verkrijgbaar was brengt HTC de One M9+ nu ook officieel uit. Eerder nog werd het toestel exclusief voor de Aziatische markt uitgebracht maar na een teleurstellend jaar heeft het anders besloten.

De One M9+ krijgt in tegenstelling tot de eerder verkrijgbare One M9 een Quad HD-scherm en een vingerafdrukscanner. De problematische Snapdragon 810-processor is ingeruild voor een MediaTek helio X10. We weten nog niet hoeveel die verschilt met de concurrentie. Feit is wel dat het een octacore-processor is op 2,2 GHz. Daarmee is hij fractioneel hoger geklokt dan de M9.

HTC One M9 Plus in Nederland
De HTC One M9 Plus in Nederland

De behuizing blijft vrijwel gelijk. Het aluminium bestaat dus uit twee kleuren en is netjes afgewerkt. Geluid is bij de HTC One M9+ afkomstig van Dolby en wordt verzorgd door twee BoomSound-speakers die naar voren zijn gericht. Achterop treffen we een tweetal camera's aan, iets wat HTC "Duo Camera" noemt. Die opstelling zagen we ook al bij de M8 maar was bij de M9 alweer verdwenen. Dankzij dat duo kun je achteraf foto's scherpstellen en/of daarmee spelen. HTC geeft de One M9 Plus een adviesprijs mee van 799 euro, dat is 50 euro meer dan de One M9 destijds kreeg. Inmiddels kun je al een exemplaar krijgen voor onder die adviesprijs.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel