Samsung maakt slanke Galaxy A8 eindelijk officieel


Na veel lekken maakt Samsung dan toch eindelijk de Galaxy A8 officieel. Bijzonder is de dunne behuizing van slechts 5,9 millimeter. Hiervoor heeft het wel consessies moeten doen, waaronder op het gebied van de camera.

De Samsung Galaxy A8 is de dunste Galaxy op dit moment. Het is ook één van de weinige smartphones dunner dan 6 millimeter. Ondanks dat zit er toch een keurige 3.050 mAh grote batterij binnenin. Meestal schaven fabrikanten dikke plakken van batterij af om een dunnere telefoon te krijgen, dat heeft Samsung weten te voorkomen door vooral een groot scherm te plaatsen. Die meet namelijk geen kleine 5,7 inch in diameter.

Samsung Galaxy A8
De 5,9 millimeter dunne A8

Toch heeft iets moeten inboeten door z'n strakke broek en wel de camera. De cameramodule is meestal het dikste jongetje van de klas maar het is Samsung gelukt deze zo klein te maken door kleinere pixels toe te passen. 1,0 µm om precies te zijn tegenover 1,12 µm in de Galaxy S6 en zelfs 1,5 µm in de iPhone 6. Doorgaans is het zo dat hoe groter de pixels, hoe meer licht de camerasensor opvangt. En hoe meer licht hoe beter de foto's. Maar de kwaliteit van de foto's wordt slechts gedeeltelijk verzorgd door de sensor, de lens doet ook veel werk. En doordat die een opening kent van maximaal f/1.9 compenseert dat toch grotendeels de kleinere pixels. Erg slecht zal de camera op de Galaxy A8 dus niet zijn, is onze verwachting.

Specificaties Galaxy A8

Andere eigenschappen van de A8 zijn een Snapdragon 615-processor welke over acht cores beschikt, 2 GB aan werkgeheugen, uitvoeringen van 16 en 32 GB en een geheugenkaartslot. Het frame van de Samsung Galaxy A8 is net als bij alle andere A-modellen van metaal. In de homeknop zit een vingerafdrukscanner. De gekozen Android-versie is Android 5.1 met daarbovenop Samsung's eigen TouchWiz-schil. Voorlopig staat het model alleen op Samsung's Chinese website maar het ligt voor de hand dat ook de rest van de wereld hem krijgt.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel