Firmware Update Friday - Week 28


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen. Deze week een eenzame update voor alleen de Samsung Galaxy Note 4.

Samsung Galaxy Note 4 - Android 5.1.1

Samsung lijkt te zijn begonnen met de uitrol van Android 5.1.1 voor de Galaxy Note 4. Zo zijn er berichten uit Rusland waar gebruikers de update zagen binnenkomen. Normaliter werkt Samsung in batches waardoor het nog geruime tijd kan duren voordat ook wij hier in Nederland kunnen genieten van de update. Samsung leverde de Note 4 met Android 4.4 en kwam daarna nog met een update naar Android 5.0 Lollipop.

Android 5.1 brengt in ieder geval een speciale gastmodus en ook wordt het toestel beter beveiligd. Zo is er voortaan een Google-wachtwoord nodig wanneer iemand de fabrieksinstellingen wil terugzetten. Of dit trouwens de laatste update wordt lijkt niet erg voor de hand te liggen. Over een paar maanden wordt de Note 5 verwacht. Samsung geeft haar oude 'vlaggenschepen' nog geruime tijd updates. We kunnen dus hoogstwaarschijnlijk ook nog wel een update naar Android M verwachten. Dan is er tegen die tijd vast een definitieve naam.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel