Firmware Update Friday - Week 29


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen. Deze week een update voor de LG Optimus G, Sony Xperia T2 Ultra, Xperia Z2, Samsung Galaxy S4 Zoom en Nokia Lumia-modellen met Windows Phone 8.

LG Optimus G - Android 4.4 KitKat

LG meldt op haar blog dat het begonnen is met de uitrol van Android 4.4 KitKat naar de inmiddels flink verouderde Optimus G. Het toestel uit 2012 is schijnbaar nog niet door LG vergeten. Gelukkig maar want deze update maakt het toestel volgens LG maar liefst 17% sneller. LG meldt dat als de update niet via OTA binnenkomt altijd nog via de PC Suite binnengehaald kan worden.

Sony Xperia T2 Ultra - Android 4.4 KitKat

Ook Sony is afgelopen week met KitKat in de weer geweest en brengt het uit voor de T2 Ultra. Natuurlijk krijg je alle verbeteringen uit KitKat, ook een nieuwe statusbalk en Quick Settings-menu behoren tot de verbeteringen. Daarnaast is er voor mensen met een PlayStation 4 goed nieuws; betere ondersteuning en een nieuwe interface. Ook de samenwerking met de SmartBand SWR10 is verbeterd, handig voor wie de wearable in huis heeft. Sony zegt tot slot dat de Xperia E1 en M2 binnenkort aan de beurt zijn om KitKat te ontvangen. We can't wait!

Sony Xperia Z2 - Android 4.4 KitKat

Niet dat de Xperia Z2 van Sony nog geen Android KitKat draaide maar toch heeft Sony een update voor het toestel uitgebracht. Het gaat naar verluidt om de 'maintenance'-update die onlangs van KitKat uitkwam. Hiermee bevat de Z2 weer de allerlaatste KitKat-versie. Sony gooit momenteel hoge ogen als het gaat om de snelheid waarmee het updates uitbrengt. Ze hebben het update-proces duidelijk onder de knie en dat belooft veel goeds voor toekomstige modellen en de snelheid waarmee ze Android-update ontvangen/

Samsung Galaxy S4 Zoom - Android 4.4 KitKat

Slecht nieuws voor wie een hekel heeft aan KitKat; ook Samsung heeft een KitKat-update uitgebracht en wel voor de Galaxy S4 Zoom. De opmerkelijke cameratelefoon kwam uit met 4.2 Jelly Bean. Er is nog weinig bekend over deze update maar verwacht sowieso alle verbeteringen uit KitKat. Daarnaast zijn ongetwijfeld ook de nodige Samsung-apps geüpdatet, al is momenteel dus onbekend welke dat precies zijn.

Lumia Cyan

Nokia Benelux geeft verder aan deze week begonnen te zijn met de uitrol van de Lumia Cyan-update voor Lumia's met Windows Phone 8. Samengevat zijn dat; Lumia 1520, 1320, 1020, 925, 920, 820, 720, 625, 620 en de Lumia 520. De Nokia Lumia 930 kwam al uit met Cyan-update voorgeïnstalleerd.

Cyan brengt Windows Phone versie 8.1 naar je toestel. Hiermee krijg je de beschikking over Cortana, de digitale assistent (die overigens ontzettend goed voetbalwedstrijden kan voorspellen!), een derde kolom Live Tiles, Action Center en het WordFlow-toetsenbord.

Bovendien krijg je er van Nokia nog wat extra's bij zoals verbeterde Nokia Camera en Camera Roll. Er is ook een update voor Storyteller en de Living Images-app. Die laatste werkt trouwens alleen op de Lumia 930 en 1520. Ook kun je straks apps installeren op de microSD-kaart. Nokia legt alle wijzigingen stapsgewijs op deze Cyan-pagina uit.

De update wordt in fasen uitgerust, op deze update-pagina zie je of jouw toestel aan de beurt is. Daaruit maken wij op dat alleen voor de Lumia 925 en 625 de update beschikbaar is.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel