Vodafone brengt tweetal goedkope 4G-telefoons uit


Vodafone heeft onder eigen naam een tweetal 4G-telefoons aangekondigd. Maar met namen als 'Smart 4 power' en 'Smart 4 turbo' denken wij in eerste instantie aan schoonmaakmiddelen en niet aan voordelige 4G-telefoons.

Vodafone brengt wel vaker telefoons uit onder eigen naam. Meestal gaat het om zeer eenvoudige toestellen. Bijzonder aan deze Smart 4 power en Smart 4 turbo is dat ze overweg kunnen met 4G. Bijzonder aan de Smart 4 power is volgens Vodafone de grote batterij. Hiermee kun je zowel een dag als een nacht het 4G-netwerk van Vodafone bezighouden met bijvoorbeeld het binnenhalen van videostreams. De Smart 4 turbo is juist weer bijzonder vanwege z'n uiterst lage prijs. Hierdoor kunnen prepaid-klanten ook op 4G.

Vodafone Smart 4 power black
De Vodafone Smart 4 power in het zwart

Qua specificaties zijn de Smart 4 power en turbo eigenlijk nog niet eens zo slecht. De eerste krijgt een 5 inch qHD-scherm met een quadcore Mediatek MTK6582M van 1,3 GHz en een 5 megapixel camera met flitser. Vooral de 3.000 mAh grote batterij valt hierbij op. De turbo krijgt een Snapdragon 400-processor mee van 1,2 GHz en een 4,5 inch groot scherm met FWVGA-resolutie. Helaas gaat het wel om een TN-scherm dat niet bekend staat vanwege z'n grote kijkhoek.

Nu al verkrijgbaar

Beide modellen zijn bij de Vodafone-winkels en Belcompany verkrijgbaar. De Turbo ligt ook bij de Kijkshop en Phone House in de winkels. De Vodafone Smart 4 power is nu al verkrijgbaar voor een prijs van € 199,99. Op de Smart 4 turbo moet tot 4 augustus gewacht worden. De prijs daarvan bedraagt in combinatie met een prepaid simkaart € 119,99.

Bron: Vodafone.nl


Vermelde toestellen