Sony Xperia E1


Sony Xperia E1 (D2005)
Sony Xperia E1 zwart voorkant schuin
Sony Xperia E1 zwart voorkant schuin 2
Sony Xperia E1 wit achterkant schuin
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Schermformaat
4,0 inch
Camera
3,2 megapixel

Pluspunten Sony Xperia E1

  • Voordelig geprijsde Android-smartphone
  • Diverse uitgebreide muziekfuncties
  • Voorzien van krachtige luidspreker

Minpunten Sony Xperia E1

  • Zonder geheugenkaart is er slechts 1,4 GB vrije ruimte

De Sony Xperia E1 in het kort

De Xperia E1 is volgens Sony de krachtigste smartphone in zijn prijsklasse. Zover durven wij niet te gaan maar feit is wel dat dat je voor dit bedrag flink wat telefoon krijgt. Wat allemaal precies leggen we je hier graag uit.

Wie klein is moet luid zijn

Laten we bij het begin beginnen. Het scherm op de Xperia E1 meet 4 inch van hoek tot hoek. Dat is wat we vandaag de dag noemen; compact. Maar dit mag eigenlijk ook geen verrassing zijn als je weet dat de E1 een instaptelefoon is. Waar het toestel duidelijk niet instap mee is is de ingebouwde luidspreker. Die produceert namelijk een dikke 100 decibel. Dat is even hard als een F16 straaljager die op 300 meter hoogte langs vliegt. En toch overschreeuwt deze Xperia E1 zich niet dankzij typische Sony-technieken als xLOUD, ClearAudio+ en Clear Bass.

Sony Xperia E1 zwart voorkant schuin 2

Prijs/kwaliteit

De E1 heeft een vrij vriendelijke uitstraling vanwege z'n sterk afgeronde hoeken. Sony past een tweetal kleuren toe waardoor een speelse afwisseling ontstaat. Ook zijn er tal van leuke details terug te vinden zoals de ronde powerknop, het uitsparing van de speaker en de speciale WalkMan-knop bovenop. Hiermee kun je zelfs in de spaarstand snel de muziekspeler openen. En ondanks dat de Xperia E1 vrijwel volledig van plastic is gemaakt is het Sony toch gelukt om een relatief kwalitatief hoogstaande telefoon te maken. Wel de kwaliteit dus en er niet voor betalen.

Belangrijkste Sony Xperia E1 specificaties

  • 4.0 inch display
  • Dualcore Snapdragon 200-processor op 1,2 GHz
  • 3,2-megapixelcamera aan de achterkant
  • 4GB ingebouwde opslagruimte (uitbreidbaar met microSD-kaartjes)
  • Bekijk alle Sony Xperia E1 specs

Energiezuinig

Hoog tijd om eens dieper in de Xperia E1 te duiken. Het 4 inch grote beeldscherm kent een resolutie van 800 bij 480 pixels. Dat klinkt misschien weinig maar de pixeldichtheid komt uit op een nette 233. Dat kan natuurlijk hoger maar op normale afstand zul je niet meteen losse pixels tellen. Qua processor is gekozen voor een Snapdragon 200 met twee cores. Ook dat klinkt niet veel maar Sony heeft diverse optimalisaties doorgevoerd dat dit geen belemmeringen oplevert in de gebruikservaring. Ander voordeel is dat de Sony Xperia E1 lekker zuinig is. Vooral met de Stamina besparingsmodus aan gaat de batterij tot wel 4x langer mee dan normaal.


Concurrenten van de Sony Xperia E1

Vergelijk de Sony Xperia E1 met deze producten


Praat mee over de Sony E1