Apple relativeert ‘antennagate’ en deelt gratis bumpers uit


Tijdens een speciaal georganiseerde persbijeenkomst heeft Steve Jobs van Apple het probleem met de ontvangst van de iPhone 4 gerelativeerd. Apple biedt geen verontschuldigingen aan, wel een oplossing.

De persconferentie, die 22 dagen na het ontdekken van het probleem gehouden werd, begon met een opmerkelijke vergelijking. De inmiddels befaamde 'Death Grip' werd door Apple op andere populaire telefoons toegepast, met een vergelijkbare uitkomst.

Zowel de BlackBerry Bold 9700, de HTC Droid Eris en de Samsung Omnia II bleken in een omgeving met relatief weinig ontvangst aanzienlijk in bereik te dalen wanneer de telefoon werd vastgehouden. Jobs noemt dit een algemeen probleem dat de gehele telecomindustrie raakt, niet alleen de iPhone.

Ontvangst BlackBerry Bold 9700

Onderzoek

Gelukkig heeft Apple niet alleen met een beschuldigende vinger naar de rest van de industrie gewezen, het heeft ook dieper onderzoek gedaan. Zo blijkt dat slecht 0,55% van de nieuwe klanten van een iPhone 4 geklaagd heeft over het antenneprobleem. Het aantal klanten dat naar aanleiding hiervan hun iPhone heeft teruggebracht is 1,7%. Een flinke daling ten opzichte van klanten die in het verleden een iPhone 3GS aanschaften, wat destijds op 6,0% zat. En ook met het aantal gebroken verbindingen zit het volgens Apple wel goed. Uit gegevens van AT&T blijkt dat het allemaal wel meevalt in vergelijking met de eerdere 3GS; minder dan 1 verbroken verbinding meer per 100 gesprekken. Toch is dit volgens Apple teveel, vooral omdat het eerder pochte dat de ontvangst van de iPhone 4 beter zou zijn dan diens voorganger.

Jobs zelf heeft er wel een verklaring voor; zo zouden de kopers van de 3GS veel vaker met een case de winkel uitgelopen zijn dan vandaag de dag met de iPhone 4 het geval is. Een case, zo beaamde een rapport van Consumer Reports eerder, zou de ontvangst van de iPhone 4 aanzienlijk verbeteren.

Gratis bumper

Een gratis bumper uitdelen dus. En dat is precies wat Apple doet. Kopers krijgen tot en met 30 september een gratis bumper. Mensen die eerder een bumper gekocht hebben krijgen hun geld terug. Apple geeft aan niet genoeg bumpers te kunnen maken, waardoor het in sommige gevallen ook alternatieve cases gaat aanbieden. Je kunt dus ook nog kiezen.

Mochten mensen na dit nieuws nog steeds niet tevreden zijn met hun nieuwe iPhone? Dan mag je het toestel altijd nog terugbrengen, mits onbeschadigd en binnen 30 dagen na aanschaf.

Tot slot meldt Apple dat de witte iPhone vanaf eind juli beschikbaar zal komen, wat samenvalt met de officiële lancering van de Apple iPhone 4 in Nederland.

Afbeelding: Engadget.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel