Apple iPhone 4 kent kinderziekten (update)

· 4 reacties


Werk aan de winkel voor Apple. De net verschenen iPhone 4 kent namelijk een aantal kinderziektes waaronder wegvallende verbindingen en problemen met het bejubelde Retina beeldscherm.

We gaan in dit artikel even voorbij aan de diverse valtesten die hier en daar opduiken. Natuurlijk zal vrijwel ieder telefoonscherm barsten zolang je hem maar van hoog genoeg laat vallen. Ernstiger zijn meldingen van wegvallende verbindingen en beeldschermproblemen.

De eerste is ietwat ironisch. Misschien weet je het nog. Apple was met name trots op het feit dat de metalen zijkant diens doet als antenne. Niet één, maar twee; eentje voor Bluetooth/WiFi en GPS en de andere voor GSM en UMTS/HSDPA. Netjes onderbroken. Maar wanneer je hem met je hand beide vasthoudt gaat het bereik zienderogen naar beneden. Berichten over wegvallende verbindingen zijn het gevolg. Insanely Great Mac heeft het op video.

Het andere probleem zit in het evenzo bejubelde Retina beeldscherm. Gelen stippen/lijnen verschijnen bij diverse gebruikers op het beeldscherm. Diverse afbeeldingen circuleren inmiddels al op Internet.

iPhone 4 Retina yellow
Gele stippen en strepen

Apple heeft nog niet gereageerd op deze bevindingen, maar we verwachten deze gezien de ernst wel binnenkort. Overigens lijken de netwerkproblemen voor gebruikers met een 'bumper' niet te bestaan.

Update: De gele stippen/strepen zouden volgens nieuwe berichten vanzelf verdwijnen. Het zou gaan om een substantie tussen het scherm en het glas wat nog niet uitgehard is. Na twee dagen gebruik zou dit wel het geval zijn waardoor de vlekken vanzelf verdwijnen.

Afbeelding via: UnwiredView


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel