Apple laat beta iOS 13 los op het publiek


Iedereen die wil kan vanaf nu zelf met iOS 13 aan de slag. Eerder was Apple's nieuwste versie voor iPhone alleen voor ontwikkelaars beschikbaar. Toch is een waarschuwing op z'n plaats.

Dit soort publieke beta's zijn bedoeld om fouten op te sporen. En fouten zitten er in. Wanneer je dus besluit om je dagelijkse iPhone in te zetten als proefkonijn dan kun en zul je tegen onbedoelde problemen aanlopen. Frustrerend? Ja. Maar je helpt wel iOS 13 zo foutvrij mogelijk te maken voor waneer hij echt wordt vrijgegeven. Doet deze waarschuwing je helemaal niets en wil je per se het nieuwste van het nieuwste, lees dan verder hoe je hem installeert.

iOS 13 beta

  1. Maak een volledige backup via iTunes
  2. Meld je iOS-apparaat aan voor Apple's beta software programma
  3. Download en installeer de beta via Instellingen > Algemeen > Software update

Hierna zal je iPhone rebooten en opstarten in iOS 13 beta. De beta is verkrijgbaar voor eigenaren vanaf een iPhone SE en iPhone 6s. Het wordt waarschijnlijk wel het laatste jaar waarin de iPhone SE een iOS-update krijgt. Er gaan geruchten over een modernere uitvoering van Apple's kleinste iPhone maar zekerheid daarover is er niet.

iOS 13: Dark Mode en Look Around

Met iOS 13 krijgen eigenaren (eindelijk) de beschikking over een dark mode. Ook heeft Apple veel van haar eigen systeemapps een make-over gegeven met meer functies. De camera-app is zo één waar je nu meer instellingen tot je beschikking hebt. Verder richt Apple zich met iOS 13 op privacy waarbij het een nieuwe inlog-manier voor ontwikkelaars introduceert. Indien die dat overnemen kun je met je Apple ID inloggen zonder daarbij je e-mailadres te hoeven afgeven. Een andere nieuwe functie zullen we echter niet snel in Nederland aantreffen; Look Around. Het is Apple's eigen Street View-kloon die voorlopig alleen in de VS beschikbaar is. De definitieve versie van iOS 13 wordt dit najaar verwacht, gelijktijdig met de introductie van Apple's nieuwste iPhone.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel