Google is wachten zat, rolt opvolger SMS buiten providers om


Google gaat de opvolger van SMS, genaamd RCS, vanaf juli zelf uitrollen bij Android-gebruikers in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. De dienst stond allang in de startblokken maar werd vanwege allerlei redenen opgehouden door toestelmakers en providers.

Die reden laat zich raden; geld. Alhoewel het nu niet veel meer opbrengt heeft sms-verkeer erg veel geld opgeleverd voor providers en bleek het dé reden om een mobiele telefoon aan te schaffen. Iedereen lijkt nu bang z'n vingers aan de opvolger te branden, bang om inkomsten te verliezen, zorgen over compatibiliteit en angst om macht uit handen te geven.

Google is het wachten zat en laat z'n macht gelden. Het rolt RCS, wat staat voor Rich Communication Services, nu eigenhandig uit. Android-gebruikers in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk ontvangen 'RCS Chat' als eerste, andere landen moeten nog dit jaar volgen. Google werkt al sinds 2005 aan een eigen chat-app om te concurreren met bijvoorbeeld WhatsApp en Apple's iMessage. Eerst met Google Talk, gevolgd door Duo, Allo en Hangouts. RCS Chat is ingebouwd in de 'Berichten-app' en moet al die apps opvolgen en daarmee de standaard-manier worden om berichten op Android te ontvangen. Wanneer RCS in Nederland actief wordt is nog onbekend.

(via)


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel