Nieuw sociaal netwerk Google+ komt naar Android


Google zet vol in op social networking, en heeft daarom Google+, Google's interpretatie van sociaal zoeken. Met Google Plus kun je informatie delen met je vrienden, een bekend concept van andere netwerken.

Google heeft meteen een app gelanceerd, die alleen voor Android beschikbaar is. Op dit moment staat Google+ alleen open voor degenen die een uitnodiging hebben, dus kun je weinig met de applicatie nadat je deze geïnstalleerd hebt. De bedoeling van Google is dat Android-gebruikers een vergaande integratie van de nieuwe dienst krijgen. Zo worden foto's die met een Android-toestel gemaakt worden in de toekomst automatisch geüpload naar de servers van Google, waardoor je ze meteen terugziet in Google+, en van daaruit kunt delen met je vrienden.

Zelfs degenen die wel tot het project zijn toegelaten moeten op het moment van schrijven even geduld hebben, want de servers van Google+ zitten aan de grenzen van hun capaciteit. Google hanteert dezelfde manier van werken als bij de introductie van Gmail in 2004, waarvoor ook een uitnodiging vereist was.

Bron: plus.google.com



Praat mee over dit artikel