Google en Taiwan in conflict over Android Market


Zoekgigant Google en de Taiwanese overheid hebben een conflict over het geld-terug-beleid dat Google in de Android Market hanteert. De wet van het eilandrijk vereist een zicht periode van zeven dagen.

Taiwan sommeerde Google zich aan de wet te houden, waarop Google alle betaalde apps in de Android Market blokkeerde. Wereldwijd is het mogelijk om binnen 15 minuten na aankoop je geld terug te krijgen. In Taiwan geldt, net als Nederland, een zichttermijn voor online aankopen. In ons land geldt die echter alleen voor goederen die fysiek naar je huisadres worden gestuurd. In Taiwan was dat ook het geval, maar door een wetswijziging vallen apps er nu ook onder.

4041191060 ef68cb52eb
De skyline van Taipei, de hoofdstand van Taiwan. (Francisco Diez)

Apple

Ook Apple werd door de overheid van de Republiek China, zoals Taiwan officieel heet, gesommeerd een zichttermijn van zeven dagen in acht te nemen. Apple implementeerde daarop een functie die dit mogelijk maakt, en houdt zich dus aan de wet van het land. Google kon of wilde dat niet zo snel doen, met behoorlijke gevolgen voor Android-smartphone-eigenaren in Taiwan, die het nu zonder betaalde apps moeten doen.

Bron: Mobileburn.com



Praat mee over dit artikel