Apple krijgt patent op multitouch-apparaten

· 2 reacties


Een draagbaar multifunctioneel apparaat met een multitouch interface. Deze omschrijving zou op elke smartphone kunnen slaan, maar Apple heeft er nu het patent op gekregen, drie jaar nadat de aanvraag was ingediend.

Apple heeft daarmee een stok om mee te slaan richting de makers van zo goed als alle Android-telefoons, en ook andere smartphones met multitouch ondersteuning, zoals de recent gelanceerde Nokia N9, zullen niet buiten schot blijven. Het United States Patent and Trademark Office (USPTO) heeft besloten om het door Apple ingediende patent toe te kennen. Hoewel er pas een rechtszaak over een patent gevoerd kan worden als alle elementen die beschreven zijn worden nagemaakt, heeft Apple een mooie kans om in ieder geval wat geld bij te verdienen.

De tekening die werd ingediend bij het patent van Apple
De tekening die werd ingediend bij het patent van Apple

In de praktijk worden patenten uitgeruild tegen die van anderen, eventueel nadat eerst een strijd voor de rechter is gevoerd. Ook is het mogelijk om aan concurrenten licenties te verkopen, zoals Microsoft recent deed met HTC. Dat bedrijf betaalt vijf euro per Android-toestel aan de softwarereus uit Redmond, omdat in Android enkele Micorsoft patenten worden overschreden.

Bron: Engadget.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel