Symbian defintief naar Accenture


We meldden al eerder dat Symbian, een mobiel besturingssysteem dat vooral door Nokia gebruikt wordt, door consultancybedrijf Accenture overgenomen zou worden. De deal is nu beklonken.

Belangrijkste wijziging in het akkoord is het aantal medewerkers dat door Accenture wordt overgenomen. Eerder zouden dat 3000 zijn. Dat is nu teruggebracht tot 2800. Een deel van deze medewerkers zullen tot 2016 Symbian ondersteunen. Een ander deel wordt door Accenture opgeleid om met andere platformen en systemen te werken. Zo wordt voor medewerkers in India, China, Finland het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten een toekomst gevonden.

Talenten

In de deal is ook opgenomen dat Accenture, dat wereldwijd 215.000, ook voor Windows Phone diensten aan Nokia gaat leveren. Chef-smartphones Jo Harlow van Nokia is blij met de deal. Ze zegt: "Nu we overstappen naar Windows Phone als ons primaire smartphone platform, zullen we mogelijkheden onderzoeken om deze talenten zich verder dan Symbian te laten ontwikkelen".

Nokia en Accenture hebben met de deal een nette oplossing voor een de programmeurs die Symbian maken. Een groot deel van hen zal aan het werk kunnen blijven. Ook Symbian-gebruikers kunnen tevreden zijn: hun besturingssysteem wordt ondersteund door mensen die er verstand van hebben. Na verloop van tijd zal Symbian een zachte dood sterven, en kunnen de programmeurs doorwerken aan andere systemen.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel