“Ronde Samsung Gear-smartwatch kan gebruikt worden om mee te betalen”

· 1 reactie


Samsung werkt al een tijdje in zowel het geheim als publiekelijk aan een nieuwe Gear-horloge. Voor het eerst past Samsung hier een rond scherm toe maar de smartwatch kan volgens geruchten nog een trucje; betalen.

Betalen met je horloge lijkt helemaal in. Apple introduceerde met de Apple Watch tevens Apple Pay en ondersteuning daarvoor was ingebouwd in het horloge. Samsung lijkt niet achter te willen blijven, vooral niet nu het bedrijf eerder al een eigen betaaldienst had aangekondigd. Volgens een Zuid-Koreaanse krant krijgt het toekomstige horloge ondersteuning voor deze betaaldienst.

Ready for Next Gear
Samsung bereidt ons al een tijdje voor op de "volgende Gear"

Samsung's eigen manier van betalen werkt iets anders dan Apple Pay. Samsung bootst een klein magnetisch veld na die door de betaalautomaat opgevangen wordt. Hiermee wordt als het ware gesimuleerd dat er een magneetstrip door het apparaat gehaald wordt. In Nederland is deze vorm van betalen inmiddels uitgefaseerd, wij hoeven onze pinpas niet meer door de automaat te halen. Elders in de wereld wordt deze vorm nog wel veel gebruikt, met name voor creditcards. Toch werkt de toekomstige betaaldienst van Samsung ook via contactloos NFC. Hoe dit precies in z'n werk gaat is nog onduidelijk. Mogelijk wil Samsung twee methoden combineren om zo meer betaalautomaten en bankpassen te kunnen ondersteunen.

Rond horloge

Intussen neemt Samsung z'n tijd om het nieuwe Gear-horloge klaar te stomen voor de lancering. Berichten over een rond horloge met een draaibare ring dateren alweer van begin 2015. Eind april gaf Samsung een SDK vrij waarmee ontwikkelaars alvast apps konden maken voor dit horloge. Als mogelijke lanceerdatum wordt nu september genoemd waarmee het mogelijk samen met de Note 5 wordt aangekondigd.

Via: Reuters.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel