Vrijgegeven Samsung Gear SDK geeft ontwerp horloge prijs


Samsung heeft een nieuwe SDK vrijgegeven waarmee ontwikkelaars alvast apps kunnen schrijven voor het volgende Gear-horloge. Diep in de handleiding staan ook wat schematische tekeningen van mogelijk het horloge.

Samsung lijkt het met deze Gear iets anders aan te pakken. Het vraagt al voor het uitbrengen ervan hulp van ontwikkelaars om met apps te komen. Het lijkt ze daar dus in Zuid-Korea menens. En terwijl ze het ontwerp van het horloge nog even geheim willen houden vinden we in de documentatie toch enkele tekeningen en specificaties van het volgende horloge.

Samsung Next Gear render

Zo is daar een plaatje van een rond horloge met een wat lijkt draaibare metalen ring rondom het scherm. Rechts ervan zit een knop. Verderop in de documentatie staat dat het ronde scherm een resolutie heeft van 360 bij 360 pixels en dat de pixeldichtheid uitkomt op 305. Hieruit kunnen we terugrekenen dat het scherm een diagonaal moet hebben van 1,67 inch. Ter vergelijking; de Apple Watch, die wordt geroemd vanwege z'n hoge resolutie heeft een scherm van 302 PPI (390 bij 312 pixels op 1,65 inch). Dat komt dus vrij aardig overeen met elkaar. Houd verder rekening met een scala aan sensoren zoals een hartslagmeter, gyroscoop en kompas. Ook lijkt er naast een uitvoering te komen met 2G/3G. De bron hieronder heeft nog meer afbeeldingen waaronder van enkele apps.

Bron: SamMobile.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel