Geen 120Hz-scherm voor Apple iPhone 14 en iPhone 14 Max

Maar laat dat geen dealbreaker zijn


Om toekomstige klanten te verleiden meer geld uit te geven rust Apple de instap iPhone 14 en iets grotere iPhone 14 Max niet uit met een 120Hz ProMotion-scherm. De Pro-modellen krijgen wel een scherm met hoge verversingssnelheid. Maar heel erg hoeft dit niet te zijn.

Wie momenteel een iPhone met een 120Hz scherm wil hebben komt uit bij de iPhone 13 Pro of iPhone 13 Pro Max. Dit ProMotion-scherm ververst beelden 120 keer per seconde waardoor animaties en overgangen soepeler ogen. De instap iPhone 13 en iPhone 13 mini blijven steken op maximaal 60Hz. Datzelfde onderscheid past Apple voor 2022 toe.

iPhone with ProMotion display
Het ProMotion-scherm wisselt tussen de 10 en 120Hz

120Hz is voor een Android-telefoon al jarenlang gemeengoed, zelf bij goedkopere modellen. Toch verhoudt zich dit niet 1-op-1 bij een iPhone met 120Hz-scherm. Dat komt hoe Android en iOS onder de motorkap werken. iOS handelt animaties van nature veel soepeler af dan Android. Een Android met 120Hz-scherm voelt veel soepeler aan dan een Android met 60Hz scherm. Terwijl een iPhone met een 120Hz marginaal soepeler aanvoelt dan een iPhone met 60Hz scherm.

Waarneming: de één wel de ander niet

En dus hoef je de iPhone 14 wat ons betreft niet meteen af te schrijven omdat hij "slechts" een 60Hz-scherm heeft. Ook van klanten horen we dat sommigen het verschil tussen 60 en 120Hz niet eens zien. En dus hoeft het helemaal niet erg te zijn als je toekomstige iPhone een lagere verversingssnelheid heeft.

Ontvang een e-mail wanneer de iPhone 14 verkrijgbaar is

Ontvang een e-mail wanneer de iPhone 14 Max verkrijgbaar is

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel