Schermresolutie grotere iPad Pro mogelijk onthuld


Apple zou al een tijdje werken aan een grotere iPad met mogelijk de naam iPad Pro. Deze zou een 12,9 inch scherm krijgen met stereo speakers. Nu leert de iOS versie 9 ons met welke schermresolutie deze iPad gaat werken.

Uit de code is misschien voor de leek niet meteen duidelijk dat het hier om een nieuwe resolutie gaat, er staat immers 1366x1024. Maar dit heeft te maken met hoe Apple hoge resolutie-schermen aanduidt (@2x). Alles vermenigvuldigen met 2 dus. Zo ontdekte een oplettende ontwikkelaar. Apple gaf eerder al een ontwikkelaarsversie uit van iOS 9 waarmee zij alvast bestaande apps kunnen updaten.

iPad Pro screen resolution

Eerder al werd ontdekt dat het ingebouwde toetsenbord keurig opschaalt naar grotere schermen. Aangezien die er nog niet zijn voor iOS-apparaten werd daaruit al een voorzichtige conclusie getrokken dat er een grotere iPad onderweg is. Er zou een extra rij met symbolen zichtbaar worden die bovenaan getoond werd. iOS 9 werd op 8 juni voor het eerst gedemonstreerd en komt komend najaar pas uit. Eén van de nieuwe functies is een split screen waardoor 2 apps gelijktijdig kunnen draaien. Ook dit past bij een grotere iPad.


Prijsvergelijker Apple iPad Air 2

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPad Air 2


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel