Samsung maakt cameramodule met 5x optische zoom


Samsung maakt naast telefoons ook componenten, cameramodules bijvoorbeeld. Een dochterbedrijf van Samsung heeft nu een module gemaakt met 5x optische zoom. Toch komt deze niet in de Samsung Galaxy S11 of Note 10 terecht maar in een "derde nog onbekend model".

De heilige graal in telefooncamera's is toch wel inzoomen zonder kwaliteitsverlies en zonder grote toeter die uit de behuizing schuift. Een manier om dit te doen is een zogenaamde periscooplens. Huawei gebruikt het voor de P30 Pro, Oppo voor de Reno 10x zoom en Samsung heeft nu een soortgelijk systeem. De module is 5 millimeter 'dik' maar breder dan huidige camerasensoren. Die ruimte is nodig om de lens in de behuizing te kunnen bewegen. Dat is nodig is om in te kunnen zoomen.

Samsung 5x zoom
De 5x zoom cameramodule van Samsung Electro-Mechanics

Samsung Electro-Mechanics is nogal trots op haar vinding en zegt de massaproductie nog deze maand te starten. Vraag is nu waar het ding in terecht komt? Volgens een tweet van @UniverseIce niet in de Galaxy S11, Note 10 of zelfs de Galaxy Fold. Samsung maakt mogelijk een nieuwe categorie smartphones.

Niet in de Galaxy S11

Een opvallend bericht dat wel lijkt te passen in Samsung's recente vernieuwing van haar smartphone-lijnen. Samsung gooide haar productportfolio onlangs over hoop en schuwde daarbij niet om high-end features het eerst naar iets goedkopere series zoals de Galaxy Ax te brengen. Vroeger had Samsung de Galaxy Zoom-serie en we hopen nu stiekem op een vervolg daarop.

Samsung 5x zoom example
Zo ziet 5x inzoomen er uit

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel