Firmware Update Friday - Week 21

· 1 reactie


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen. Deze week een update voor de Google Nexus 4, Nexus 5, Sony Xperia Z, ZR, Z Ultra, Z1, Z1 Compact en de Samsung Galaxy S6 en S6 edge.

Google Nexus 4 en Nexus 5 - Android 5.1.1

Gebruikers van een Google Nexus 4 en de Nexus 5 kunnen uitkijken naar de allerlaatste Android-update; versie 5.1. Zelfs nog eerder dan het laatste vlaggenschip de Nexus 6 komt deze update naar de 'oudjes'. De update komt vanzelf binnen op het toestel maar mocht het je te lang duren dan kun je de factory image ook bij Google downloaden.

Sony Xperia Z, ZR, Z Ultra, Xperia Z1 en Z1 Compact - Android 5.02 Lollipop

Sony brengt deze week de Lollipop-update naar enkele oude modellen. Het gaat om de Xperia Z-serie met modellen zoals de Xperia Z, ZR en Z Ultra en de Xperia Z1 en Z1 Compact. Die laatste twee krijgen krijgen de "sluit alles"-knop terug die in vorige updates ontbrak. Ook kunnen dingen weer naar de geheugenkaart verplaatst worden. De update voor de Xperia Z-serie weegt een enorme 1,2 GB waardoor het raadzaam is om over voldoende geheugen en batterij te beschikken voordat je begint. Deze modellen gaan voor het eerst naar Lollipop en krijgen dus onder andere het nieuwe Material Design.

Samsung Galaxy S6 edge update

Samsung Galaxy S6 en S6 edge - Android 5.0.2 Lollipop

Zowel de Galaxy S6 als de S6 edge van Samsung draaiden al Lollipop maar toch ontvingen beiden een firmware update. Deze verhelpt voornamelijk wat bugs waaronder in de vingerafdrukscanner. De update weegt 150 MB en heeft build G925FXXU1AOE3. Updaten zorgt dat je telefoon enige tijd offline is en kan het beste via WiFi gebeuren en met een stopcontact in de buurt. De update was in het buitenland al langer verkrijgbaar maar bereikt nu dus eindelijk Nederlandse exemplaren.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel