LG’s volgende 5G-telefoon heet ‘Velvet’


Soms, heel soms denken we de telefoonstrategie van het Zuid-Koreaanse LG ontrafelt te hebben. Dan klopt de wereld weer heel even. Maar dan komt het bedrijf weer met een konijn uit de hoge hoed waardoor je op totaal het verkeerde been gezet wordt. En precies dat is wat ze nu weer gedaan hebben.

Want blijkbaar weten ze in Seoel weer hoe ze LG-telefoons aan de man kunnen slijten; door hem een sexy naam te geven!!1! Ja, je leest het goed. De naam van LG's volgende telefoon is bekend gemaakt. Geen specs, geen spannend nieuw ontwerp, verbluffende camera-eigenschappen maar een naam. De LG Velvet moet de harten van consumenten wereldwijd opnieuw doen veroveren.

LG Velvet

We doen er wat lacherig over en terecht. Als je positieve koppen, lovende recensies en verkoopsuccessen wil bereiken dan zul je meer moeten doen dan puur marketing. Innoveer, verbeter, vernieuw. Dingen die we tot op heden nog niet terugzien uit LG's nieuwe telefoonstrategie. Wel belooft LG een 5G-telefoon met een "regendrup-vormige cameraindeling en een vormgeving dat er zowel oogstrelend uitziet als prettig is om vast te houden". Geen dingen waarmee je in onze ogen de oorlog mee gaat winnen maar goed. Met de LG Velvet slaat LG een nieuwe weg in qua design. Wanneer we de Velvet in onze handen hebben is nog onduidelijk, maar we kunnen níet wachten.

Tanende succes

En dan even zonder sarcasme, het gaat natuurlijk niet echt goed met LG's telefoondivisie. De G-serie zou naar verluidt zijn beëindigd en deed al nooit echt potten breken. Wat wel jammer is want LG experimenteerde er in onze ogen goed op los. Zo verhuisde LG met de LG G2 de knoppen naar de achterkant zodat er meer schermoppervlakte benut werd. De LG G3 was één van de eerste met snelle en betrouwbare phase detection autofocus voor scherpere foto's. De LG G4 experimenteerde met afwijkende materialen en de G5 was zelfs deels modulair en daardoor uitbreidbaar. De consument kon het blijkbaar weinig deren, grote verkoopsuccessen werden nooit behaald.

LG moet terug naar de basis en moet vanuit daar verder opbouwen. Vanuit iets simpels en daar kan een nieuwe designfilosofie goed bij horen. We hopen het van harte van de telefoonwereld kan wel wat eigenwijze deelnemers gebruikers.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel