Apple: iPhone wordt 80 keer per dag ontgrendeld


Apple is de laatste tijd bezig zichzelf als privacybeschermer te ontpoppen. In dat licht geeft het bedrijf nu enkele details over hoe gebruikers hun iPhone beschermd hebben. Zo gebruikt 89% een vingerafdruk als beveiliging en

Van alle gebruikers met een iPhone van 2013 tot nu gebruikt 89 procent haar vingerafdruk ter bescherming. Apple introduceerde deze vorm van beveiliging met de komst van de Touch ID-homeknop in de iPhone 5s. Een klein percentage gebruikt liever toch een zelfgekozen code. Dat echter zoveel mensen toch kiezen voor Touch ID zegt iets over de gebruiksvriendelijkheid en eenvoud van de techniek. Een ander interessant cijfer is dat gebruikers gemiddeld 80 keer per dag hun iPhone ontgrendelen. Voor de iPhone 5s waren telefoons met een vingerafdrukscanner een zeldzaamheid, inmiddels lijkt iedereen overstag.

Apple Touch ID
Dit doen we gemiddeld 80x per dag

Google was vrij laat met het integreren van vingerafdrukherkenning in Android waardoor fabrikanten veelal zelf met een oplossing kwamen. Dit leverde echter problemen op voor apps die gebruik hiervan wensten te maken. Eind 2015 kwam daar verandering in met de introductie van Android 6.0 Marshmallow. Een vingerafdruk is slechts één schakel in de keten van veiligheid. Inmiddels proberen zowel Apple als Google te hameren op encryptie. In de laatste versie van de besturingssystemen van beide bedrijven staat dit inmiddels standaard aan. Dit weerhoudt derden ervan om zonder wachtwoord toegang te hebben tot een telefoon. Zelfs een gerechtelijk bevel verandert daar niets aan; het wachtwoord is namelijk alleen bekend bij de gebruiker, niet bij Apple of Google. Dit overigens tot grote ergernis van de autoriteiten.


Prijsvergelijker Apple iPhone 6s
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
16 GB Black
€ 309,95 € 309,95   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6s


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel