Apple WWDC-event start 13 juni, inclusief introductie iOS 10


Apple's jaarlijks ontwikkelaarsevent, het WWDC, vindt dit jaar plaats van 13 tot en met 17 juni 2016. Traditiegetrouw kondigt Apple tijdens dit event haar nieuwe versie van iOS aan die inmiddels aan versie 10 is aangekomen.

Het Worldwide Developers Conference wordt net als voorgaande jaren gehouden in het Moscone West Center in San Francisco. Naast een nieuwe versie van iOS wordt hier ook de volgende generatie van OS X gedemonstreerd. Vrijwel alles wat met software te maken heeft zal de revue passeren. Dat geldt dus mogelijk ook voor watchOS en tvOS. Onduidelijk is nog waar Apple zich met versie 10 van iOS op gaat richten. Er is wat dat betreft nog bijzonder weinig naar buiten gekomen. Wel werd eerder al duidelijk dat Apple de naam van Mac OS X voor haar computers wil omdopen tot macOS.

WWDC16

Vorig jaar introduceerde Apple een slimmere versie van Siri, ook kwam het met een eigen nieuws-app. De meeste verbeteringen waren echter gericht op de iPad waaronder Split View en diverse verbeteringen aan het virtuele toetsenbord. Wie het WWDC wil bijwonen moet 1.599 dollar neerleggen en moet over een ontwikkelaarsaccount van Apple beschikken. Vanwege de grote belangstelling en de geringe vrije plaatsen vindt er een loting plaats. Ontwikkelaars kunnen vanaf 22 april zich aanmelden. Traditiegetrouw zal binnen korte tijd alle plaatsen verkocht zijn.Praat mee over dit artikel