Foto verschenen met daarop Google Pixel 9 Pro


Het ziet er naar uit dat we de eerste echte beelden van de Pixel 9 Pro binnen hebben. Er is een foto verschenen waarin het toestel figureert. En die foto vertelt ons ook iets meer over de hoeveelheid werkgeheugen.

De Google Pixel 9 wordt straks in drie smaken verwacht; een Pixel 9, Pixel 9 Pro en de Pixel 9 Pro XL. Wij kijken hier naar de middelste van de serie; de 9 Pro. Net als de grotere XL lijkt die over een periscoopcamera te beschikken waarmee verder ingezoomd kan worden.

Google Pixel 9 Pro vs iPhone 14 Pro Max
Pixel 9 Pro naast de iPhone 14 Pro Max

Verwacht wordt dat de Google Pixel 9 Pro beschikt over een compact 6,1 inch scherm. Toch lijkt het toestel niet eens zoveel kleiner naast de iPhone 14 Pro Max. Die beschikt over een veel groter 6,7 inch scherm.

16GB aan RAM

In een andere afbeelding die het Russische Rozetked publiceerde zien we de hoeveelheid werkgeheugen. Op het scherm staat te lezen 16GB. Dat gecombineerd met de verwachte Tensor G4-processor moet voor vlotte prestaties zorgen. Al wachten we de definitieve resultaten nog even af na een uitvoerige praktijktest.

Google Pixel 9 Pro with 16 GB of RAM Google Pixel 9 Pro Right side
16GB aan RAM en dunne behuizing

Mocht Google inderdaad de Pixel 9-serie aankondigen zoals we hem hier vermelden dan breekt Google met haar jarenlange strategie. Er komen dan twee Pro-modellen op de markt die verschillen in formaat, terwijl het reguliere instapmodel bijna net zo groot is als de kleinste Pro.

Google Pixel 9 Pro Camera closeup
Drie verschillende camera's waaronder één met periscooplens

Verwacht een lancering overigens niet voor het najaar. Google brengt nieuwe Pixel-telefoons doorgaans gelijktijdig uit met de presentatie van een nieuwe Android-versie. Android 15 wordt niet voor augustus verwacht.

Als eerste de Google Pixel 9 Pro hebben?Ontvang eenmalig een e-mail zodra deze in de winkel ligt

Bron: Rozetked


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel