Gerucht: Google Pixel 9 komt in drie formaten

Welkom terug, XL


Enige tijd geleden lieten we je CAD-renders zien van de Pixel 9 en Pixel 9 Pro. Maar we hebben een foutje gemaakt. Die twee bleken de Pixel 9 Pro en Pixel 9 Pro XL te zijn. Dat betekent dat je de renders van de Pixel 9 van ons nog tegoed hebt. En die belofte lossen we nu in.

In het kort

  • Pixel 9-serie bestaat vermoedelijk uit 9, 9 Pro en 9 Pro XL
  • Pixel 9 en Pixel 9 Pro even groot, wel camera meer
  • Pixel XL daarmee terug van weggeweest
  • Nieuwe strategie lijkt op die van Apple

We waren destijds erg verrast om te zien dat de vermeende Pixel 9 uitgerust werd met een periscoop-camera om mee in te zoomen. Iets wat Google tot nu toe alleen op het Pro-model uitrustte. Dat laatste blijft overeind want schijnbaar keken we naar de Pixel 9 Pro. Een 6.1 inch kleine 9 Pro welteverstaan.

Google Pixel 9 render, this time for real, trust us, really
Nee dit is de Pixel 9

Google gebruikte de XL-benaming nog voordat het de Pro-modellen introduceerde. Pas vanaf de Pixel 4 XL hield het daarmee op, waarna het met de Pixel 6 Pro overstapte op een nieuwe naamgeving. Vanaf de Pixel 9 lijken beiden samen te komen met een instapmodel, een uitgebreidere Pro-versie en een grotere Pro-versie. Waar kennen we dat nog meer van?

Wil je echte Pixel 9 opstaan?

Ook de renders van de Pixel 9 verschenen bij 91mobiles. Die publiceerde eerder renders van wat nu bleek de Pixel 9 Pro en Pixel 9 Pro XL. Niet alleen foto's, maar ook specificaties.

Pixel 9Pixel 9 ProPixel 9 Pro XL
Afmetingen152,8 x 71,9 x 8,5mm152,8 x 71.9 x 8.5mmOnbekend
Schermformaat6,03 inch6,1 inch6,5 inch
Camera's233

Opvallend hieraan is hoe klein de Pixel 9 wordt; een schermformaat van 6,03 inch. Zelfs de Pixel 9 Pro met z'n verwachte 6,1 inch is hiermee kleiner dan de huidige Pixel 8.

Meer herkenbare achterkant

Google Pixel 9 back and front
Achterkant Pixel 9 lijkt op z'n voorganger

De achterkant van de Google Pixel 9 lijkt wel meer gelijkenissen te vertonen met de Google Pixel 8. We zien twee camera's, waarschijnlijk een groothoek en ultra-groothoek. Of de hier getoonde kleuroptie straks ook beschikbaar is, is afwachten. Google werkt naar verluidt wel aan nieuwe kleuren.

Als eerste de Google Pixel 9 hebben?Ontvang eenmalig een e-mail zodra deze in de winkel ligt

Als eerste de Google Pixel 9 Pro hebben?Ontvang eenmalig een e-mail zodra deze in de winkel ligt

Als eerste de Google Pixel 9 Pro XL hebben?Ontvang eenmalig een e-mail zodra deze in de winkel ligt


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel