Samsung plant geen grote redesign voor 10e Galaxy S


Volgens de laatste geruchten krijgt de Galaxy S10 een Infinity-scherm en een behuizing die niet veel verschilt met de huidige Galaxy S9. Knap want het is wel de 10e verjaardag van de Galaxy S en concurrent Apple greep dat moment aan om de revolutionaire iPhone X uit te brengen.

Eerlijk is eerlijk; het is wat vroeg om over de Galaxy S10 te speculeren. De Galaxy S9 en S9+ zijn immers nog maar net op de markt en kunnen wat dat betreft nog wel even mee. Toch moeten fabrikanten nu al beginnen met nadenken over de opvolger en daarop sturen. Het ontwikkelen van een nieuwe smartphone kost namelijk tijd en grote kans dat de grote lijnen zelfs al veel eerder zijn uitgezet. En die lijnen krijgen we nu te horen, zo lijkt. Denk dus aan een Infinity Display van 5,8 en 6,3 inch groot met dunne schermranden. Hoe dun is momenteel onmogelijk om te zeggen, Samsung weet ze wel ieder jaar kleiner te maken. Tot dusver klinkt het allemaal gelijk met de Galaxy S9 en S9+.

Samsung Galaxy S9 met AR-stickers
De S9 met AR-stickers is net verkrijgbaar of de S10-geruchten beginnen

Wel nieuw zou de 3D camera op de voorzijde zijn. Die moet daardoor gezichten beter herkennen, iets wat Apple momenteel al kan met het TrueDepth-camerasysteem op de iPhone X. Samsung hield het met de S9-familie nog bij iris-herkenning gecombineerd met een wat eenvoudiger vorm van gezichtsherkenning. Het lijkt er wel op dat de 3D camera tot meer dingen in staat is dan het nauwkeuriger herkennen van gezichten, je zou er ook objecten mee kunnen scannen en inlezen. Dat doet denken aan Sony's 3D-maker op sommige nieuwe Xperia-telefoons. Voor 2019 lijkt verder Samsung wederom de plek van de vingerafdrukscanner te verplaatsen, deze zou volgens dit gerucht wederom naar de voorkant van het toestel verhuizen. Het moet volgend jaar eindelijk lukken om de vingerafdrukscanner in het scherm te integreren, zo is nu de gedachte. Nu nog even wachten tot begin 2019 of dit alles uit komt.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S9
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
64 GB Midnight Black
€ 255,00 € 255,00   Bekijk
Amazon
64 GB Black
€ 499,95 € 499,95   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S9


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel