Opgedoken accucapaciteit Google Pixel Watch hint op dagelijks opladen


Er lekt steeds meer uit over de aankomende Pixel Watch van Google. Het horloge is zelfs al in levende lijve gesignaleerd en nu duiken ook specificaties op. Over de batterij bijvoorbeeld, specifiek de capaciteit.

De ronde Google Pixel Watch meet 40 bij 40 millimeter wat qua formaat overeenkomt met de Samsung Galaxy Watch 4. Die laatste heeft een batterij van 247mAh. De Pixel Watch krijgt volgens dit gerucht een 300mAh batterij. De accuduur van de Samsung ligt op 24 uur en is aannemelijk dat ook Google hierop mikt.

Google Pixel Watch on wrist
De Pixel Watch in het echt gespot

Je zult je Pixel-horloge dus iedere nacht aan de lader moeten leggen. Hoe Google dit van plan is is nog onduidelijk. Een eerder opgedoken foto liet een speciale connector zien maar wij denken eerder dat Google kiest voor draadloos opladen, net als iedere andere smartwatch-fabrikant.

Exynos W920, Wear OS 3 en esim

Google's horloge zal veel techniek en software delen met de eerder genoemde Galaxy Watch 4. Zo maakt de Google Pixel Watch hoogstwaarschijnlijk gebruik van dezelfde Exynos W-chipset en draait hij ook Google's Wear OS 3-software. Mogelijk bevat Google's horloge ook een ingebouwde esim waardoor hij niet noodzakelijk met een telefoon verbonden hoeft te zijn. Al is dit niet uniek, Samsung biedt dergelijke 4G-varianten van de Watch 4 ook aan.

Fitbit-integratie

Vermoedelijk wil Google zich onderscheiden door de Fitbit-integratie. Dat bedrijf nam Google onlangs over en is gespecialiseerd in fitness-functies en bijbehorende hardware. Screenshots van de Google Watch toonden het Fitbit-logo op het startscherm.

Google I/O 2022
Google I/O 2022 wordt online uitgezonden

Pixel Watch-aankondiging

Het is goed mogelijk dat Google de Pixel Watch op 11 mei 2022 aankondigt. Dat houdt het bedrijf uit Mountain View haar jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie I/O. Ondanks dat het hier vaak over software gaat verrast het bedrijf ook wel eens met nieuwe hardware. Zo is de komst van de Pixel 6a tijdens I/O 2022 ook niet uitgesloten.

Via: 9to5google
Foto: u/tagtech414

Ontvang een e-mail wanneer de Pixel Watch verkrijgbaar is


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel