Samsung Galaxy Watch 4 40mm

Samsung Galaxy Watch 4 40mm (R860)
Samsung Galaxy Watch 4 40mm zwart voorkant linkerzijkant
Samsung Galaxy Watch 4 40mm zwart voorkant rechterzijkant
Samsung Galaxy Watch 4 40mm zwart voorkant
Samsung Galaxy Watch 4 40mm zwart gedraaid geopend
Samsung Galaxy Watch 4 40mm zwart achterkant rechterzijkant
Samsung Galaxy Watch 4 40mm zwart zijkant gesloten
Samsung Galaxy Watch 4 40mm pink voorkant
Samsung Galaxy Watch 4 40mm zilver voorkant

Kies uitvoering en kleur
40mm
44mm
4G 40mm
4G 44mm

Prijs Samsung Galaxy Watch 4 40mm

Aanbieder Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
Schwarz Refurbished
€ 84,99 € 84,99   Bekijk
Coolblue
Pink Tweedekans
€ 137,00 € 137,00   Bekijk
Belsimpel
Pink
€ 138,95 € 138,95   Bekijk
bol.com
Pink
€ 139,00 € 139,00   Bekijk
Mobiel.nl
Black
€ 149,95 € 149,95   Bekijk
Expert.nl
Black
€ 149,00 € 155,41   Bekijk
Coolblue
Black
€ 159,00 € 159,00   Bekijk
MediaMarkt
Pink
€ 159,00 € 159,00   Bekijk
Paradigit
Pink
€ 159,00 € 159,00   Bekijk
Samsung Shop
Black
€ 159,00 € 165,41   Bekijk
Norrod
Black
€ 179,00 € 179,00   Bekijk
Amazon
Gold
€ 254,63 € 254,63   Bekijk

Prijsverloop

Prijsverloop van de Samsung Galaxy Watch 4 40mm

Reviews over de Samsung Galaxy Watch 4 40mm

Schrijf de eerste review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Samsung Galaxy Watch 4 40mm in het nieuws

ts One Ui Watch 4 5

Samsung onthult One UI Watch 4.5 met vegend typen

Smartwatchnieuws ·

Samsung heeft een nieuwe versie van haar One UI-schil voor slimme horloges uitgebracht. Versie 4.5 voegt nieuwe functies toe waaronder vegend typen en beter kunnen bellen via je Galaxy Watch-horloge. Gebruikers kunnen in het derde kwartaal van 2022 de update verwachten.

Volgens Samsung moet One UI Watch 4.5 een completere gebruikservaring geven voor onder andere de Galaxy Watch 4 en Watch 4 Classic. Samsung waarschuwt dat het aantal nieuwe functies nog wijzigen.

One UI Watch4.5; sliding text input
Vegend tekst invoeren in One UI Watch4.5

One UI Watch 4.5 is gebaseerd op Wear OS 3.5 dat Samsung samen met Google ontwikkeld heeft. One UI Watch is Samsung's eigen schil bovenop Android, net als het doet met One UI op de Galaxy-smartphones. Eén van de nieuwe functies is een verbeterd toetsenbord dat vanaf 4.5 ook swipend te bedienen is. Een combinatie van typen en dicteren is ook mogelijk, zelf halverwege het invoeren kun je wisselen.

Dual SIM ondersteuning

One UI Watch 4.5 voegt tevens ondersteuning toe voor Dual SIM. Indien gekoppeld met een Galaxy-smartphone met Dual SIM kun je vanaf je horloge beide simkaarten herkennen en gebruiken. Zo bel je via je horloge altijd met de juiste simkaart en het correcte telefoonnummer.

Dual SIM support on One UI Watch4.5

Nieuwe functies onder voorbehoud

Andere functies die versie 4.5 met zich meebrengt zijn vernieuwde en personaliseerbare wijzerplaten en nieuwe toegankelijkheidsfuncties. Zo kun je het contrast veranderen om tekst beter leesbaar te maken. Ook kun je allerlei verfraaiingen zoals transparantie, schaduwen en animaties verminderen of helemaal verwijderen. Dit moet een rustiger ervaring geven, handig voor wie daar gevoelig voor is. Je vindt al deze opties vanaf nu in één menu.

New watch faces in One UI Watch 4.5
Nieuwe klokwijzers in One UI Watch 4.5

Samsung zegt One UI Watch4.5 ergens in het derde kwartaal van 2022 uit te rollen. Alle genoemde functies zijn onder voorbehoud en kunnen nog veranderen.

 • Tags:
 • oneui
 • oneuiwatch
 • samsung
 • wearos

ts Galaxy Watch4 Google Assistant

Samsung Galaxy Watch4-gebruikers kunnen nu Google Assistant downloaden

Smartwatchnieuws ·

Gebruikers van een Galaxy Watch4 kunnen vanaf vandaag eindelijk gebruikmaken van de Google Assistant. Dit betekent dat het horloge vanaf nu gesproken opdrachten begrijpt en uitvoert.

Samsung kondigde de Galaxy Watch 4 in augustus van 2021 aan. Dat deed het samen met Google want het slimme horloge draait een platform van de zoekgigant; Wear OS. Voorheen maakten de smartwatches van Samsung nog gebruik van een eigen platform genaamd Tizen. Ondanks dat de Watch 4 dus gebruikmaakt van Google's Wear OS ontbrak de handige Google Assistant. Maar dat wordt vandaag recht gezet.

Want vanaf 24 mei is het voor Galaxy Watch 4-eigenaren mogelijk om de Google Assistant-app te downloaden in de Play Store. Dat werkt voorlopig alleen voor gebruikers uit onderstaande landen;

 • Australië
 • Canada
 • Frankrijk
 • Duitsland
 • Ierland
 • Japan
 • Taiwan
 • Zuid-Korea
 • Verenigd Koninkrijk
 • Verenigde Staten

De assistent begrijpt 12 verschillende talen waaronder Engels, Duits, Frans, Deens en Spaans. Opdrachten om muziek af te spelen of dingen op te zoeken worden hiermee mogelijk. Onduidelijk is alleen nog wanneer beschikbaarheid voor andere landen volgen en of er nog meer talen ondersteund gaan worden. Maar het begin is er.


ts Samsung Watch4 Series

Samsung kondigt krachtiger Galaxy Watch 4 en 4 Classic aan

Smartwatchnieuws ·

Samsung heeft tijdens Galaxy Unpacked naast enkele foldables ook een tweetal nieuwe horloges getoond. De Galaxy Watch4 en Watch4 Classic zijn misschien wel de grootste update die het bedrijf ooit uitbracht.

Samsung en Google hebben hun krachten gebundeld. Het resultaat is een geheel nieuw platform genaamd Wear OS. Samsung past hier bovenop een eigen schil toe; One UI Watch wat grote gelijkenissen vertoond met One UI voor smartphones. Gevolg is niet alleen een betere samenwerking met je Samsung Galaxy-telefoon, maar het is bovendien veel sneller.

Samsung Galaxy Watch4 series
De nieuwe Galaxy Watch4 serie

Scrollen op de Galaxy Watch4 en Watch4 Classic gaat nu veel vloeiender. Dit komt niet alleen door nieuwe software. De ingebouwde processor, de Exynos W920, is gebaseerd op 5nm, heeft een 20% snellere CPU en een 10x snellere GPU. Vooral grafisch zijn er dus flinke stappen gezet.

Uitgebreide gezondheidsfuncties

Op het gebied van gezondheid kan de Watch4-serie diverse functies monitoren. Of je nou een workout doet of aan het slapen bent, de Watch4 kan het bijhouden. De nieuwe 3-in-1 BioActive sensor kan gelijktijdig je bloeddruk, je hartslag en zuurstofsaturatie meten. De Samsung Health Monitor-app maakt al deze informatie vervolgens inzichtelijk.

Samsung Galaxy Watch4 health
Verbeterde health-functies op de Watch4

Gekoppeld met je smartphone kan de Watch4 nu ook snurken detecteren of slaapapneu herkennen. Mocht hij dit herkennen dan kan hij aanwijzingen geven om dit te voorkomen. Het doel is om uitgeruster wakker te worden.

Watch4 en Watch4 Classic

Van de Watch4-serie komen 2 varianten uit; een moderne Watch4 en een meer klassiek vormgegeven Watch4 Classic. Beide varianten komen in twee formaten uit. De Watch4 in een 40 en 44mm behuizing, de Watch4 Classic in een iets grotere 42 en 46mm.

Samsung Galaxy Watch4 vs Watch4 Classic
De Watch4 naast de Watch4 Classic

De horlogekast van de Watch4 is gemaakt van aluminium, de Watch4 Classic is van roestvrijstaal. Een ander verschil is dat de Classic is voorzien van een draaibare ring. Los van het formaat, schermformaat en batterijcapaciteit beschikken alle varianten over dezelfde specificaties.

Beschikbaarheid en verkrijgbaarheid

De gehele Watch4-collectie ligt 27 augustus in de winkel maar Samsung accepteert nu al bestellingen. Prijzen van de Galaxy Watch4 starten vanaf €269 voor de 40mm versie, de 44mm versie kost €299. De Watch4 Classic met roterende bezel is duurder. De Watch4 Classic 40mm kost €369, de 44mm versie zelfs €399.

 • Tags:
 • bioactive
 • galaxywatch4
 • oneuiwatch
 • samsung
 • watch4
 • watch4classic
 • wearos

ts One Ui Watch

Samsung Galaxy Watch4 met One UI Watch komt “later deze zomer”

Geruchten ·

In tegenstelling tot wat eerder werd gedacht is de Galaxy Watch4 niet tijdens het MWC aangekondigd. In plaats daarvan debuteert Samsung haar nieuwe slimme horloge op een speciale Unpacked evenement "later deze zomer". De Watch4 draait niet alleen Wear OS maar daarbovenop krijgt het een eigen interface genaamd One UI Watch.

Iets soortgelijks doet Samsung met Android op mobiele telefoons. One UI is de interface die bovenop Android draait. Het heeft een eigen layout met unieke functies. Fabrikanten vinden een Android-skin belangrijk om ze zichzelf zo kunnen onderscheiden van de rest. Iets soortgelijks gaat Samsung nu dus ook doen voor haar slimme horloges. One UI is de naam die Samsung hiervoor gebruikt, en die krijgt nu z'n eigen smartwatch-versie.

Samsung One UI Watch
Samsung One UI Watch

Het belangrijkste aan One UI Watch is de nauwe samenwerking met One UI voor Android. Apps die je op je telefoon installeert komt ook op je horloge terecht. Instellingen worden ook gesynchroniseerd tussen beiden. Oproepen die je op je Galaxy-telefoon blokkeert komen ook niet meer op je horloge binnen. De Samsung Galaxy Watch4 wordt de eerste smartwatch met One UI Watch. De aankondiging vindt later deze zomer plaats tijdens een speciaal Unpacked evenement. Het is niet ondenkbaar dat hier ook andere producten worden aangekondigd. Mogelijk gaat het om de Galaxy Z Fold 3 en Flip 3.

Ondersteuning voor Tizen-smartwatches

Eigenaren van een ouder Galaxy-horloge draaiend onder Tizen hoeven zich volgens Samsung voorlopig geen zorgen te maken. Samsung belooft 3 jaar lang updates voor Tizen-horloges vanaf het moment van lancering. Tizen mag dan wel het einde van haar leven hebben bereikt, dat geldt voorlopig niet voor Tizen-smartwatches.

 • Tags:
 • mwc21
 • oneui
 • oneuiwatch
 • samsung

ts Samsung Watch4 Promo 91mobiles

Renders tonen onaangekondigde Samsung Galaxy Watch4

Geruchten ·

Mogelijk wordt vanavond tijdens het MWC de Samsung Galaxy Watch4 aangekondigd. Dit nieuwe slimme horloge van Samsung draait op Google's Wear OS en dus niet meer onder het eigen Tizen. De twee zijn samen gegaan en de eerste vruchten daarvan zien we in deze verschenen renders.

Jarenlang maakte Samsung gebruik van het Tizen besturingssysteem maar tijdens het afgelopen Google I/O kondigde Google aan dat Wear OS en Tizen gaan fuseren. Het eerste Samsung horloge dat hiervan gebruik gaat maken is deze Galaxy Watch4. Het is Samsung lang gelukt om beelden van het horloge geheim te houden maar vlak voor de valreep lekten ze dan toch uit via 91mobiles.

Samsung Galaxy Watch4 colors
De Samsung Galaxy Watch4 in 4 verschillende kleuren

Zo op het eerste gezicht lijkt de Watch4 wat verfijnder dan de Watch3 met een smallere rand. Dat lijkt echter optisch want de gehele voorzijde is nu van glas. Volgens de bron en eerdere geruchten komt de Samsung Galaxy Watch4 in 2 formaten; 40 en 44 mm. De Active-versie komt te vervallen waarmee de Watch Active2 de laatste in z'n soort is. Rechts bevinden zich nog altijd 2 knoppen terwijl de behuizing links vrij is van knoppen. Een draaibare ring, iets waar Samsung vroeger wel eens mee kwam, is nergens te bekennen.

De echte verrassing van de Watch4: de processor

Uiteraard zijn de horloges water- en stofbestendig, kun je ermee zwemmen (5ATM) en is hij robuuste uitgevoerd met een MIL-STD 810G specificatie. Google gaf al aan dat Samsung gebruik zal maken van een nieuwe versie van Wear OS maar de echte verrassing zal de processor zijn. Fabrikanten van Wear OS-horloges waren jarenlang aangewezen op Qualcomm maar die gaf weinig prioriteit aan chipsets voor smartwatches. Samsung daarentegen maakte haar eigen chipsets maar die horloges draaien daarentegen Tizen.

Samsung Galaxy Watch4 different colors

Nu Google en Samsung de handen ineens slaan kunnen Wear OS-horloges wel eens toegang krijgen tot Exynos-chipsets met daarbij horende optimalisaties. Dat zou een enorme snelheidswinst kunnen opleveren, iets waar het Wear OS-horloges juist aan ontbrak. Zo zijn Wear OS-horloges aanzienlijk trager dan bijvoorbeeld de Apple Watch. Naast meer snelheid verwachten we ook een langere accuduur. De aankondiging van de Watch 4 is maandag 28 juni om 19:00 Nederlandse tijd.

 • Tags:
 • galaxywatch4
 • mwc21
 • samsung
 • watch4
 • wearos

Beknopte specificaties van de Samsung Galaxy Watch 4 40mm

Afmetingen 40,4 x 39,3 x 9,8 mm
Gewicht 25,9 gram
Artikelcode SM-R860
EAN codes 8806092753174, 8806092753167, 8806092753150, 8806092607170, 8806092606814, 8806092559790, 8806092559783, 8806092559141, 8806092559080, 8806092538313, 8806092521964, 8806092521957, 8718465816709, 7423426039080, 6095611950992, 6095611943956, 6095609655663, 6095609042029, 6095609037025, 6095604149150, 6095604148108, 6095604146104, 6090332870802, 6090332868892, 6090332867802, 6090323532566, 6090323531576, 6090323521584, 6090321022045, 6090317149176, 6090317146199 Toon nog 17 anderen, 7423426039080, 6095611950992, 6095611943956, 6095609655663, 6095609042029, 6095609037025, 6095604149150, 6095604148108, 6095604146104, 6090332870802, 6090332868892, 6090332867802, 6090323532566, 6090323531576, 6090323521584, 6090321022045, 6090317149176, 6090317146199
Platform
Wear OS
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 1.2 inch, Circular Super AMOLED
Hardware
Processor 1.18 GHz, Samsung Exynos W920, dual core
Materialen
Robuuste behuizing
Stof-/waterdicht
Geheugen
Intern geheugen 16 GB (Opslaggeheugen), 1.5 GB (Werkgeheugen (RAM))
Voeding
Batterij 247 mAh
Draadloos opladen
Sensoren
Hartslagmonitor

Alle Samsung Galaxy Watch 4 40mm specificaties


Alternatieven van de Samsung Galaxy Watch 4 40mm

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
 
Samsung Galaxy Watch 4 40mm (R860)
Samsung Galaxy Watch3 41mm (R850)
 
 Huidig product 
Wear OS
Kleurenbeeldscherm1.2 inch, Circular Super AMOLED1.2 inch, Circular Super AMOLED
Processor1.18 GHz, Samsung Exynos W920, dual core1.15 GHz, Samsung Exynos 9110, dual core
Robuuste behuizing
Stof-/waterdicht
Intern geheugen16 GB (Opslaggeheugen), 1.5 GB (Werkgeheugen (RAM))8 GB (Opslaggeheugen), 1 GB (Werkgeheugen (RAM))
Batterij247 mAh247 mAh
Draadloos opladen
Hartslagmonitor

Volledige vergelijking Samsung Galaxy Watch 4 40mm en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Samsung Watch 4 40mm