HTC hint zelf op uitgebreidere One M9 Plus


HTC houdt op 8 april in de Chinese stad Peking een event waarop het vermoedelijk de nieuwe One M9 Plus zal aankondigen. Het toestel dat ook wel als One M9+ bekend staat is vermoedelijk iets groter en beschikt over een vingerafdrukscanner aan de voorzijde.

Een metalen Android-smartphone met 5,2 inch Quad HD-scherm en met een vingerafdrukscanner aan de voorzijde, dat klinkt verdacht veel op de Samsung Galaxy S6. En toch denkt HTC dat er voldoende verschil is want achterop treffen we namelijk naar alle waarschijnlijkheid een tweede camera aan. HTC noemt dit ook wel Duo Camera. We zagen het op het One-vlaggenschip van vorig jaar en in de huidige One M9 was hij alweer verdwenen. Maar dus mogelijk niet voorgoed.

HTC More Than One

Nu lijkt de hoofdcamera op de uitnodiging die HTC verstuurde sowieso al groter dan die op de One M9. Mogelijk wordt echter toch dezelfde 20 megapixel sensor gebruikt. Kijken we verder naar de specificatielijst dan valt de keuze van de processor op. HTC lijkt namelijk gekozen te hebben voor een octa-core chip van MediaTek. Dat bedrijf is net als HTC afkomstig uit Taiwan. Qua behuizing heeft deze One M9+ veel weg van de huidige M9. Zo zien we ook de tweekleurige metalen behuizing terug. Onduidelijk is nog wat voor plannen HTC heeft met deze One M9 Plus. Komt er bijvoorbeeld een wereldwijde release? Of is het toestel exclusief voor de Aziatische markt bestemd? We zullen het ongetwijfeld horen op woensdag 8 april.


Prijsvergelijker HTC One M9

Toon alle aanbiedingen van de HTC One M9


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel