HTC toont samen met One M8 het nieuwe Sense 6


Naast de gloednieuwe One M8 kondigde HTC vandaag ook de zesde versie van het eigen Sense aan. Dit is de skin die HTC bovenop Android toepast. Volgens HTC denkt Sense 6 zo goed met je mee dat ze het gekscherend “The Sixth Sense” noemen.

Die verwijzing is niet zonder reden gekozen. Zo neem je gesprekken aan door de One M8 simpelweg tegen het oor te leggen. Het aanraken van het scherm is dan niet meer nodig. Handig bij vieze handen. Ook de cameramodus is eenvoudig te bereiken. Hou het toestel in landscape en druk op de volumeknop. Het toestel gaat aan en met nog een druk op de volumetoets wordt een foto geschoten.

HTC Sense 6
HTC Sense 6

Dat zijn enkele voorbeelden van het nieuwe Sense 6. Ook weer van de partij is BlinkFeed. Hiermee toon je informatie uit diverse bronnen waaronder social media en nieuwsfeeds op één overzicht. Je kunt nu custom feeds samenstellen. Ook nieuw is de ondersteuning voor Foursquare en je Fitbit-accessoire.

HTC content partners
Alle content partners voor BlinkFeed

Heb je die laatste niet? Geen probleem want Sense 6 houdt dezelfde informatie voor je bij zoals stappen en verbrande calorieën. HTC stelt daarnaast BlinkFeed open voor ontwikkelaars via een aparte SDK. Hierdoor is in de toekomst wellicht nog veel meer mogelijk.

HTC Sense TV

Sense TV

Ook de nieuwe One heeft een ingebouwde infraroodzender. Hiermee kun je als vanouds je TV bedienen. Bovendien zit in het nieuwe Sense een interactieve programmagids. Hiermee kun je snel het juiste televisieprogramma zoeken. Eenmaal in bedrijf geeft Sense TV zelfs aanbevelingen voor programma's die aansluiten bij jouw voorkeur. Er is verder extra aandacht besteedt aan sport. Je krijgt een seintje op welk kanaal de wedstrijd wordt uitgezonden en je krijgt bovendien standen en statistieken.

Sense 6 komt standaard met de HTC One M8 maar ook de oude One, de One Max en de One mini krijgen uiteindelijk een update. Een exacte datum werd niet gegeven, dat moet de komende maanden duidelijk worden. Het is bovendien mogelijk dat niet alle functies van Sense 6 de 2013 line-up bereikt, denk dan vooral aan de beweging gestuurde handelingen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel