Facebook heeft 1 miljard mobiele gebruikers


Grote kans dat je de Facebook-app op je smartphone hebt staan. Je bent namelijk niet alleen. Facebook maakte bekend dat er 1 miljard mensen mobiel gebruik maken van Facebook. Daar zitten de PC-gebruikers dus nog niet eens bij.

Twintig procent van alle tijd dat die miljard mensen met hun mobiel bezig zijn gaat op aan de Facebook-app. Vorig jaar december zaten er nog 'maar' 945 miljoen mensen met hun mobiel op Facebook. Er is dus groei waar te nemen bij het sociale netwerk. En niet alleen bij Facebook, ook met de zuster-app Instagram gaat het goed. Die zag het aantal gebruikers groeien van 100 miljoen ten tijde van de overname, naar 200 miljoen nu.

Facebook paper
Facebook Paper

Oculus VR

Facebook lijkt ook na de overname van Instagram en Whatsapp niet klaar te zijn met het overnemen van bedrijven. Gisteren nam het nog Oculus VR over dat gespecialiseerd is in virtual reality-brillen. Het bedrijf kent z'n oorsprong op Kickstarter waar mensen konden inspringen om de Oculus Rift tot stand te zien komen. Mensen die dat gesteund hebben voelen zich nu bedrogen. De bedenkers van Oculus VR beloven dat echter alles bij hetzelfde blijft.

Via: Techradar.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel