Facebook koopt Instagram voor 1 miljard dollar


Facebook heeft bekend gemaakt dat het de populaire app Instagram heeft overgenomen. Met de overname is naar verluidt 1 miljard dollar gemoeid. Gebruikers maken zich zorgen over 'hun' favoriete foto-app.

Instagram is een populaire foto-app waarmee je foto's kunt schieten, van een filter kunt voorzien en met de wereld kunt delen. De app staat op plek 19 van meest gedownloade iPhone apps ooit en kent 27 miljoen gebruikers. Facebook legt naar verluidt 1 miljard dollar neer voor de overname en is daarmee direct de grootste overname van het bedrijf uit Californië.

Instagram
Instagram op de iPhone

Instagram is gratis en kent daardoor grote moeite om winst te maken. Het bedrijf redde het tot nu toe door fondsen te werven. De overname komt voor Facebook vlak voordat het bedrijf naar de beurs gaat. De waarde van het bedrijf zou geschat worden op 100 miljard dollar.

Kritiek

Fanatieke Instagram-gebruikers zijn intussen een actie begonnen genaamd #instablack waarin ze hun ongenoegen uiten over de overname. Ze vrezen het einde van hun populaire app. Oprichter Kevin Systrom belooft echter dat Instragram als standalone app verder zal gaan. Eerder kreeg het bedrijf al de nodige kritiek te verwerken van iPhone-gebruikers nadat het met een Android-app kwam.

Bron: Facebook.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel