HTC kondigt nieuwe One (M8) aan met dual camera’s

· 1 reactie


Tijdens een persevent dat gelijktijdig in Londen en New York plaatsvond heeft HTC de langverwachte One (M8) aangekondigd. Het toestel krijgt dezelfde naam als z'n voorganger maar daar houden de gelijkenissen wel zo'n beetje mee op.

HTC heeft namelijk werk gemaakt van de nieuwe One. Er is een nieuw productieproces verzonnen om andere afwerking van het aluminium te krijgen. Hij ziet er daardoor meer gepolijst en donkerder uit. “Gun metal” noemen ze het bij HTC. Ook zijn de hoeken afgerond waardoor hij in theorie lekkerder in de hand moet liggen.

HTC One (M8)
De nieuwe HTC One (M8)

De schermdiagonaal is vergroot naar 5 inch, de resolutie blijft hetzelfde; Full HD. Rondom het scherm zijn wat sensoren verplaatst maar alles is er wel gebleven tot en met de stereo BoomSound-luidsprekers aan toe. Wel moeten die het zonder de Beats Audio-techniek doen. Die ontbreekt.

Twee camera's

De camera op de vorige One deed het erg goed in situaties met weinig licht maar scoorde middelmatig als licht voldoende voorhanden was. De nieuwe One rekent af met die kritiek. Er zijn twee 4 megapixel exemplaren waarvan één van het type UltraPixel met een extra grote pixelgrootte van 2 µm. Het blijkt dezelfde als op z'n voorganger. Hij wordt alleen vergezeld door een extra camera. Deze wordt vooraf gebruikt om diepteinformatie te verzamelen. Hierdoor kan ermee worden scherpgesteld op onderwerpen in de voor- of achtergrond. Dit kan zelfs later als de foto al geschoten is gedaan worden. Handig al kennen we dit foefje al langer, bijvoorbeeld bij Nokia. Iets waar de twee camera's niet voor gebruikt worden is 3D-opnames zoals destijds op de in 2011 aangekondigde HTC EVO 3D.

De nieuwe HTC One (M8) is nu al bij enkele buitenlandse winkels verkrijgbaar, maar de verkrijgbaarheid is zeer beperkt. HTC denkt voor april de echte levering te kunnen starten. Tegen 10 april moet iedereen eenvoudig aan een One M8 komen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel