Nieuw glas van Corning brengt krasbestendigheid op zelfde niveau als saffier


Binnenkort is er weinig reden om een smartphone met het krasbestendige saffier-glas uit te rusten. Corning werkt momenteel aan 'Project Phire' dat de duurzaamheid van Gorilla Glass met de krasbestendige eigenschappen van saffier combineert.

Saffier gold lange tijd als heilige graal in de zoektocht naar onbreekbaar en krasbestendig smartphoneglas. Krassen behoren dan definitief tot het verleden. En alhoewel saffier inderdaad één van de sterkste materialen ter wereld is is het a) nog erg duur en b) als het paneel oneffenheden of lichte beschadigingen bevat dan breekt het alsnog.

Tablet on floor
Krassen en valschade blijven een probleem

Lange tijd ging het gerucht dat Apple de iPhone 6 en/of de 6 Plus met glas van saffier wou uitrusten. Echter bleek dat project niet haalbaar en nu wordt alleen de cameralens en het glas voor de Touch ID-vingerscanner met saffier beschermd. Corning's Gorilla Glass beschermt net als vele andere smartphones de voorkant. In totaal werd het glas al in 3 miljard apparaten verwerkt.

Gorilla Glass 4 beter bestand tegen vallen

En alhoewel Gorilla Glass al goed bestand is tegen krassen is het wat minder goed in het overleven van harde vallen. Het in november 2014 aangekondigde Gorilla Glass 4 moet dat tegengaan. Dat glas is tot 2 maal beter bestand tegen vallen. De Galaxy Alpha is er als eerste mee uitgerust. Door Gorilla Glass nog beter bestand te maken tegen krassen krijgt saffier het nog moeilijker om fabrikanten te overtuigen voor de glassoort te gaan.


Prijsvergelijker Apple iPhone 6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
16 GB Gold Refurbished
€ 115,00 € 115,00   Bekijk
Remarketed
Grey
€ 199,00 € 199,00   Bekijk
Azerty
64 GB Grey Refurbished
€ 604,40 € 604,40   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel