Ook toekomstige Samsung telefoons en tablets krijgen AMOLED-beeldscherm


Samsung zegt de AMOLED-techniek waarmee het haar smartphones en tablets voorzien voorlopig niet vaarwel. Het bedrijf investeert bijna 3,2 miljard euro in de beeldschermtechnologie. De techniek zorgt voor heldere kleuren en een hoog contrast.

AMOLED-schermen zijn de laatste jaren steeds beter geworden. De pixeldichtheid is enorm vergroot, de kleurechtheid is omhoog gegaan en tegelijkertijd zijn bestaande voordelen als diepe zwarttinten en heldere kleuren intact gebleven. Samsung voorziet haar Galaxy S-vlaggenschepen altijd al van de AMOLED-schermen en sinds kort brengt het zelfs tablets zoals de Galaxy Tab S 10.5 er mee uit.

Samsung Galaxy Tab S presentation
Samsung presenteerde onlangs nog de Tab S met AMOLED-scherm

Naast de flinke verbeteringen die AMOLED-schermen de laatste jaren hebben doorgemaakt is er voor Samsung nog een goede reden om ermee door te gaan. En dat is dat het er producten mee kan uitrusten die voorheen nog niet mogelijk waren. Zo is bijvoorbeeld de Galaxy Note Edge voorzien van een gebogen AMOLED-scherm. Samsung oogst hier veel aandacht mee en de concurrentie kan dergelijke vormgevingen (nog) niet zelf maken. Dat geeft Samsung een belangrijk voordeel.

Ook LG

Toevalligerwijs maakt ook LG bekend een flinke investering te willen doen in haar OLED-fabricageproces. Zij leggen een bedrag van omgerekend 800 miljoen euro opzij voor de uitbreiding van haar OLED-productielijn. In plaats van kleine relatief schermen zoals Samsung van plan is, gaat LG vooral voor de grotere panelen bestemd voor in TV's. Samsung stapte onlangs nog uit de productie van OLED-TV's omdat dergelijke panelen relatief erg duur zijn om te maken.

Bron: Reuters.com


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Tab S 10.5

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Tab S 10.5


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel