Rabobank stapt in mobiel betalen met speciale app


Klanten van de Rabobank kunnen vanaf vandaag betalen met hun mobiele telefoon. Hiervoor is een speciale app nodig en een geschikte smartphone. Helaas zijn er nog maar twee modellen geschikt voor het mobiel betalen.

De Rabobank heeft speciaal voor de dienst een app ontwikkeld genaamd Rabo Wallet. Samen met een Samsung Galaxy S4 of Note 3 is het mogelijk om bij kassa's te betalen door het toestel tegen de betaalautomaat te houden. Het geld wordt dan meteen van de bankrekening afgeschreven. Om de veiligheid te waarborgen hoeft er voor bedragen tot 25 euro geen pincode te worden ingetoetst. Daarboven moet dat wel. Worden er meerdere betalingen onder de 25 euro afgeboekt dan moet vanaf 50 euro ook een pincode worden ingevoerd.

De Rabobank denkt het succes van Rabo Wallet verder te vergroten door de app ook geschikt te maken voor klantenkaarten en lidmaatschapskaarten zoals bijvoorbeeld Air Miles. Iets soortgelijks doet Apple met Passbook. Daar kun je ook diverse klantenkaarten in kwijt. Uiteindelijk wil Rabobank dit verder uitbreiden zodat het bijvoorbeeld ook mogelijk wordt om parkeergeld te betalen vanuit de app. Wat dat betreft is het nog werk in uitvoering.

Geen Rabo Mobiel

Vooralsnog hebben alleen Rabobank-klanten met een Samsung Galaxy S4 of Galaxy Note 3 wat aan Rabo Wallet. De coöperatieve bank hoopt in de toekomst meerdere apparaten geschikt te krijgen voor de dienst. Het is overigens niet voor het eerst dat Rabobank zich op de mobiele markt begeeft. In 2006 introduceerde het nog Rabo Mobiel; een virtuele operator waarmee het tevens mogelijk was om met je mobiel te bankieren. In 2013 stopte Rabo Mobiel ermee en zegde toe met nieuwe apps te komen. Die belofte heeft het vandaag ingeboet.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel